Der Rechnungshof über die Null Funktion Institutionen, wie Fischerei und Lebensmittel

 

Der Oberste Rechnungshof, stellt fest, das keine Institution rund um Lebensmittel Kontrolle, oder Fischerei funktioniert. Von Deutschland kopiert, diese absolute Unfähigkeit und Null Funktion, wo kriminelle Instituts Leiter sich von Monsanto schmieren und finanzieren liessen, und jeder Parteibuch Idiot der Chef wird, wie mit der Mafia Klientel Justiz in Deutschland. Keiner der 4 Fischereihäfen hat ein Verwaltungsfunktion, Deutschland finanziert auch dort nur Verbrecher, inklusive Treibstoff und Schmuggel, Geldwäsche aller Art. Weltweit normal, da die EU schon in Afrika teure Fischerei Flotten finanzierte, wo dann real nie ein Schiff auslief. Nachhaltigkeit, ein Betrugsschlagwort der Deutschen Entwicklungs Mafia. Gjergi Luca ein Beispiel in Albanien und Alles wurde noch schlimmer mit solchen Gestalten der GIZ

Die Welt wundert sich, das Edi Rama nur mit den dümmsten Kriminellen, wie „Tom Doshi“ herumläuft

KLSH: Midhjet që konsumojmë nuk kontrollohen! ‚Bujqësia‘ ka dështuar me peshkimin e paligjshëm

TIRANE-Kontrolli i Lartë i Shtetit e cilëson si të dështuar politikën e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural për plotësimin e kuadrit ligjor të peshkimit dhe akuakulturës. Në raportin e publikuar nga KLSH-ja, theksohet se anijet e peshkimit kryejnë aktivitet pa qenë të pajisura me pajisjen përkatëse të identifikimit dhe lokalizimit automatik. Gjithashtu Inspektorati i Peshkimit nuk ka burime njerëzore të mjaftueshme dhe mjete logjistike të përshtatshme e bashkëkohore për të inspektuar të gjithë vijën bregdetare që ka vendi ynë, sipërfaqen e ujërave të brendshme dhe zinxhirin e aktivitetit.

Një tjetër pikë e kritikë e fortë që theksohet në raport lidhet me portet e peshkimit të vendit tonë, që sipas KLSH-së menaxhohen në mënyrë jo efektive dhe kanë probleme të dukshme në infrastrukturë. „Asnjë nga katër portet e peshkimit nuk ka kapacitet e duhura ankoruese për të gjithë flotën e peshkimit„. Problemet nuk janë vetëm në infrastrukturë, por edhe përsa i përket kontrollit. KLSH-ja ngre alarmin se në qendrën e grumbullimit në Sarandë sasia e midhjeve të hedhura në treg nuk klasifikohet dhe certifikohet nga kjo qendër sipas kërkesave ligjore.“Konsumatorët konsumojnë midhje pa asnjë kontroll“ thuhet në raport.

Një tjetër probmelatikë lidhet me rasatin e Koranit në Lin dhe Krapit në Zvezdë. „Ekonomitë e rritjes së rasatit të Koranit në Lin dhe Krapit në Zvezdë nuk furnizohen mjaftueshëm me ujë dhe cilësia e tij nuk është në parametrat e duhura. Ekonomia e Linit nuk ka një mol i cili do të ndihmonte për të rritur efektivitetin e procesit të hedhjes së rasatit në liqen. Ekonomia e Zvezdës nuk punon me kapacitet të plotë pasi nuk arrin të furnizohet mjaftueshëm me ujë“ mbyllet raporti.

Raporti i plotë i KLSH-së
Kontrolli i Lartë i Shtetit në dhjetor të vitit 2019 përfundoi auditimin e performancës me temë “Performanca e MBZHR-së në Kuadër të Zbatimit të Politikave të Peshkimit dhe Akuakulturës” të ushtruar në Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe në institucionin e varësisë Drejtorinë e Shërbimeve të Peshkimit dhe Akuakulturës. Ky auditim është miratuar nga Kryetari me Vendimin nr. 166, datë 28.12.2019.  Sektori i peshkimit dhe akuakulturës është një aktivitet i gjerë që përfshin dhe ka ndikim në një sërë çështjesh siç janë: – mbrojtja e mjedisit; – zhvillimi social – ekonomik i zonave ku ushtrohet aktiviteti apo ofrimi i produkteve të sigurta për konsumatorët. Në këtë auditim u analizua performanca e strukturave përgjegjëse lidhur me zbatimin e politikave dhe legjislacionit për peshkimin dhe akuakulturën, niveli i përmbushjes së Objektivave Specifike të Zhvillimit të vendosura në Strategjinë Kombëtare të Peshkimit 2016-2021, si dhe procesi i monitorimit-kontrollit-vëzhgimit-inspektimit të aktivitetit të peshkimit dhe akuakulturës. Në përfundim të auditimit disa nga problematikat kryesore që rezultuan paraqiten të përmbledhura në vijim.

https://shqiptarja.com/lajm/klsh-midhjet-qe-konsumojme-nuk-kontrollohen-bujqesia-ka-deshtuar-me-sektorin-e-peshkimit

4 Gedanken zu „Der Rechnungshof über die Null Funktion Institutionen, wie Fischerei und Lebensmittel“

    1. In Deutschland, darf Alles importierte schwer mit verbotenen Giften belastet verkauft werden, es existieren praktisch keine Kontrollen, wie die übelsten Fleisch Skandale immer wieder zeigten.

      13.000 Stück, schwer belastetes Kinder Spielzeug (wohl aus China importiert) wird in Albanien vernichtet, in Deutschland geschieht praktisch sowas nicht

      Like

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s