Die EU finanzierten Umweltverbrechen in Albanien: Der Wald von „Sode“ bei Vlore

Die gesamte Rodung der Wälder, Umweltverbrechen in Albanien sind mit Geldern der Weltbank, EBRD, EIB Bank, oder KfW finanziert, mit gekannten Gangstern

Dort bei diesem Gangster, hat gar die Mafia Vertretung der EU, ihre Botschaft

Mafia Wasser Kraftwerke, finanziert die EU Verbrecher Bande, mit der EIB Bank in Albanien

Im Wald von „Sodes“ nördlich Vlore hatte,man illegale Müll Deponien errichtet, durch die Rathäuser, die nun bestraft wurden. Die Deutschen Botschaft, mit der KfW wollte doch dort erneut Müll Deponien errichten, was immer ordinäre Verbrecher Geschäfte sind. Hier bei der Vertrags Unterzeicnung vor Jahren, mit der Botschafterin, deren IQ nur für Likes und Selfie Show reichte

Kyeministri Rama: Pastrimi rrënjësor i Shqipërisë nis nga Pylli i Sodës në Vlorë November 7, 2021

Ja se çfarë poston kryeministri Rama:

“Nis nga bregdeti Plani i Veprimit për pastrimin rrënjësor të Shqipërisë; jo vetëm operacion pastrimi, po edhe një sistem i ri administrimi, financimi, monitorimi dhe bashkëveprimi me pushtetin vendor, si edhe me qytetarë”.

Kryeministri Rama në hapje të kësaj nisme të madhe kombëtare tha se mbetjet urbane nuk janë sjellë nga fuqi e mbinatyrshme, por nga dora e njeriut.

“Faleminderit të rinjve që janë këtu me ne, për t’i dhënë një kuptim të plotë këtij procesi, i cili është ngritur mbi eksperiencën e disa viteve dhe mësimeve, dhe mbi zotimin se Shqipëria e pastër është prioritet i këtij mandati të tretë. Kur flas për përfshirje sa më të madhe, s’kam parasysh vetëm ata që fizikisht i bashkohen kësaj përpjekje duke qenë të pranishëm në çdo pikë ku shtrihet kjo nismë, por kam parasysh ata që janë në punë e tyre, në lëvizjen e tyre të lirë dhe që janë ndotësit. Këto plehrat këtu s’i ka sjellë nj forcë e mbinatyrshme, s’janë as mbetje arkeologjik, por një ndotje e të gjithë ne së bashku. Sikur atë shishen plastike të mos e hedh në anën tjetër të rrugës, apo familjet që vijnë për të kaluar disa orë në hijen e këtyre pishave, t’i marrë me vete ato mbeturina që prodhohen. Qytetarët kur vjen puna për të bërë komente, janë ambientalistë. Por sa pak janë ambientalistë në fjalë dhe në sjellje, duhet që gjithkush të kthehet nga vetja. Të jesh patriot s’do të thotë që të jesh gati të zbrazës pushkë në FB, apo të luftosh për atdheun duke komentuar nga kafeneja apo shtëpia, por të mbash pastër vendin tënd. Të mos i gërvishtësh fytyrën atdheut tënde. Ky plan buron nga shumë mësime të këtyre viteve. Situata këtu dhe kudo ka qenë më keq, por është shumë keq krahasuar me si duhej të ishte.”, tha Rama.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fediramaal%2Fvideos%2F664949921134776%2F&show_text=false&width=560&t=0

Die Grundstücksverbrecher Banden, des Helidon Gjikoka,in Vlore, Dhermit mit Ardian Mustës

Alle diese Verbrecher Banden, auch Weltweit, wurden von der KfW, der Tochter: DEG finanziert, von korrupten Weltbank, EU Banken. Getarnt, als Infrastruktur, rund um Wasser und Abwasser. Die Pandora Papiere zeigen neue Abgründe: Die DEG Bank, finanzierte 11 Geldwäsche und Betrugsbanken in Panama. Deshalb den Sauladen auflösen. Sogar die Taliban, warfen die Betrugs Banden aus Deutschland aus dem Lande. Das grösste Verbrechen der EU, der Deutschen in Albanien: Die Dezentralisierung, von Albanien, in über 450 selbstständige Landkreise, real Verkauf an kriminelle Clans und Strukturen, wo Nichts mehr funktionierte. Der Super Idiot: nur Milliarden stehlen wie Bodo Hombach. Leader, für den Aufbau des Organisierten Verbrechen und für Drogen Geldwäsche

Klaus Klipp, Generalsekretär der Versammlung der Regionen Europas (VRE),

Bis 2019, Magistratsdirektor, Stadt Frankfurt am Main

2002 – 2011 Generalsekretär

Versammlung der Regionen Europas / Assembly of European Regions

Helidon Gjikoka

Diebstahl von Dokumenten für Dhërmi-Immobilien in Vlora; Polizei verdächtigt Landbande unter Führung von Helidon Gjikoka Diebstahl von Dokumenten für Dhërmi-Immobilien in Vlora; Polizei verdächtigt Landbande unter Führung von Helidon Gjikoka Die Enteignungsbande in der Gegend von Dhërmi ist außer Kontrolle geraten und hat es geschafft, mit Waffen in der Hand in die Staatsbüros einzudringen und von dort die Akten mit Dokumenten zu stehlen, die sich auf die Grundstücke im Dorf beziehen von Dhermi.

Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka
13/10/2021

Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka 13/10/2021 ne Kronike, Kryesore A A Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka Banda e tjetërsimit të pronave në zonën e Dhërmiut ka dalë jashtë kontrollit, duke arritur të depërtojë me armë në duar brenda zyrave të shtetit, e të vjedhin prej andej dosjet me dokumenta, që bëjnë fjalë për pronat në fshatin Dhërmi. Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI -Lexo edhe: Të shtëna me armë zjarri në Tiranë, policia “blindon” kryeqytetin; plagosen dy të rinj Saliu me Flamur Amerikan, ose burgoset ose rrëzon Ramën Territori i këtij fshati është bërë mjaft i lakmuar kohët e fundit, si për personazhe të lidhur me oligarkët që duan të ndërtojnë në bregdet, edhe për njerëz që kanë falsifikuar dokumentat për të tjetërsuar pronat e kushërinjve të tyre. Tashmë policia, ka nisur hetimet duke marrë në pyetje punonjësin e sigurisë së Qarkut Vlorë, aty ku u vodhën dhe dosjet me regjistrat e formularëve Nr.6, dokumenta këto që përmbajnë të dhënat e sakta të kufitarëve dhe sipërfaqet e ngastrave të tokës. Një nga bandat që vepron me hajdutë, korrupsion dhe musturlluqe të ndryshme është ajo e Ardian Mustës, ish-drejtorit të ALUIZNI në Vlorë; që ka masakruar të gjitha pasuritë e ligjshme që ndodhen në bregun e detit dhe zotërohen nga banorë të fshatit Dhërmi, por që çuditërisht janë vjedhur nga oligarkë e njerëz të lidhur me Mustën. Pjesë e kësaj bande hajdutësh tokash e dokumentash është edhe Helidon Gjikoka, njeriu i cili ka gati një vit që i fshihet drejtësisë dhe vepron nga arratia nëpërmjet ‘veglave’ të tij që ka në Vlorë. Për rastin në fjalë policia e Vlorës ka nisur hetimet, duke u përqëndruar momentalisht në verifikimin e kamerave të sigurisë, ku një person dallohet qartë se hyn qetësisht në institucion dhe në dorë mban një send që në dukje është pistoletë. E habitshme se si ky njeri ka shkuar pikërisht tek zyra e administrimit të Tokave, duke shtuar se ai ka pasur informacion se ku ndodheshin dokumentat dhe se gjithçka mund të jetë kryer në bashkëpunim me zyrtarë dhe ish-zyrtarë të këtij institucioni. Për momentin policia ka ngritur disa dyshime dhe një ndër to është dhe grupi i vjedhjes së pronave me dokumenta false që drejtohet nga arratia nga Helidon Gjikoka. Gjikoka mbahet si personi që ka vjedhur mjaft prona në zonën e Dhërmiut dhe kjo vjedhje tashmë është vërtetuar dhe nga prokuroria e Tiranës dhe ajo e Vlorës, ku disa prej anëtarëve të grupit të Gjikokës janë marrë të pandehur. Ndërsa vetë Gjikoka vijon të qëndrojë në arrati duke ju shmangur kërkimeve të policisë.
2884 / 5000
ÜbersetzungsergebnisseDiebstahl von Dokumenten für Dhërmi-Immobilien in Vlora; Polizei verdächtigt Landbande unter Führung von Helidon Gjikoka 13.10.2021 in Chronik, Main Ein A Diebstahl von Dokumenten für Dhërmi-Immobilien in Vlora; Polizei verdächtigt Landbande unter Führung von Helidon Gjikoka Diebstahl von Dokumenten für Dhërmi-Immobilien in Vlora; Polizei verdächtigt Landbande unter Führung von Helidon Gjikoka Die Enteignungsbande in der Gegend von Dhërmi ist außer Kontrolle geraten und hat es geschafft, mit Waffen in der Hand in die Staatsbüros einzudringen und von dort die Akten mit Dokumenten zu stehlen, die sich auf die Grundstücke im Dorf beziehen von Dhermi..Das Territorium dieses Dorfes ist in letzter Zeit sehr begehrt geworden, sowohl für Charaktere, die mit den Oligarchen verbunden sind, die an der Küste bauen wollen, als auch für Menschen, die Dokumente gefälscht haben, um das Eigentum ihrer Cousins ​​​​zu enteignen. Die Polizei hat die Ermittlungen bereits eingeleitet, indem sie den Sicherheitsbeamten des Bezirks Vlora befragt hat, wo die Akten mit den Registern der Formulare Nr. 6 gestohlen wurden, diese Dokumente, die die genauen Daten der Grenzen und der Oberflächen der Grundstücke enthalten. Eine der Banden, die mit Dieben, Korruption und verschiedenen Betrügern operiert, ist die von Ardian Musta, dem ehemaligen Direktor von ALUIZNI in Vlora; der alle legalen Besitztümer am Meeresufer massakriert hat und die den Bewohnern des Dorfes Dhërmi gehören, die jedoch überraschenderweise von Oligarchen und mit Musta in Verbindung stehenden Personen gestohlen wurden. Zu dieser Bande von Land- und Dokumentendieben gehört auch Helidon Gjikoka, der Mann, der sich seit fast einem Jahr vor der Justiz versteckt und versucht, mit seinen „Werkzeugen“, die er in Vlora hat, zu fliehen.

Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka

13/10/2021 ne Kronike, Kryesore A A Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka

Banda e tjetërsimit të pronave në zonën e Dhërmiut ka dalë jashtë kontrollit, duke arritur të depërtojë me armë në duar brenda zyrave të shtetit, e të vjedhin prej andej dosjet me dokumenta, që bëjnë fjalë për pronat në fshatin Dhërmi. Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI

Lexo edhe:

Të shtëna me armë zjarri në Tiranë, policia “blindon” kryeqytetin; plagosen dy të rinj

 Saliu me Flamur Amerikan, ose burgoset ose rrëzon Ramën

Territori i këtij fshati është bërë mjaft i lakmuar kohët e fundit, si për personazhe të lidhur me oligarkët që duan të ndërtojnë në bregdet, edhe për njerëz që kanë falsifikuar dokumentat për të tjetërsuar pronat e kushërinjve të tyre.

Tashmë policia, ka nisur hetimet duke marrë në pyetje punonjësin e sigurisë së Qarkut Vlorë, aty ku u vodhën dhe dosjet me regjistrat e formularëve Nr.6, dokumenta këto që përmbajnë të dhënat e sakta të kufitarëve dhe sipërfaqet e ngastrave të tokës.

Një nga bandat që vepron me hajdutë, korrupsion dhe musturlluqe të ndryshme është ajo e Ardian Mustës, ish-drejtorit të ALUIZNI në Vlorë; që ka masakruar të gjitha pasuritë e ligjshme që ndodhen në bregun e detit dhe zotërohen nga banorë të fshatit Dhërmi, por që çuditërisht janë vjedhur nga oligarkë e njerëz të lidhur me Mustën.

Pjesë e kësaj bande hajdutësh tokash e dokumentash është edhe Helidon Gjikoka, njeriu i cili ka gati një vit që i fshihet drejtësisë dhe vepron nga arratia nëpërmjet ‘veglave’ të tij që ka në Vlorë.

Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka

13/10/2021 ne Kronike, Kryesore A A Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka

Banda e tjetërsimit të pronave në zonën e Dhërmiut ka dalë jashtë kontrollit, duke arritur të depërtojë me armë në duar brenda zyrave të shtetit, e të vjedhin prej andej dosjet me dokumenta, që bëjnë fjalë për pronat në fshatin Dhërmi. Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI

Lexo edhe:

Të shtëna me armë zjarri në Tiranë, policia “blindon” kryeqytetin; plagosen dy të rinj

 Saliu me Flamur Amerikan, ose burgoset ose rrëzon Ramën

Territori i këtij fshati është bërë mjaft i lakmuar kohët e fundit, si për personazhe të lidhur me oligarkët që duan të ndërtojnë në bregdet, edhe për njerëz që kanë falsifikuar dokumentat për të tjetërsuar pronat e kushërinjve të tyre.

Tashmë policia, ka nisur hetimet duke marrë në pyetje punonjësin e sigurisë së Qarkut Vlorë, aty ku u vodhën dhe dosjet me regjistrat e formularëve Nr.6, dokumenta këto që përmbajnë të dhënat e sakta të kufitarëve dhe sipërfaqet e ngastrave të tokës.

Një nga bandat që vepron me hajdutë, korrupsion dhe musturlluqe të ndryshme është ajo e Ardian Mustës, ish-drejtorit të ALUIZNI në Vlorë; që ka masakruar të gjitha pasuritë e ligjshme që ndodhen në bregun e detit dhe zotërohen nga banorë të fshatit Dhërmi, por që çuditërisht janë vjedhur nga oligarkë e njerëz të lidhur me Mustën.

Pjesë e kësaj bande hajdutësh tokash e dokumentash është edhe Helidon Gjikoka, njeriu i cili ka gati një vit që i fshihet drejtësisë dhe vepron nga arratia nëpërmjet ‘veglave’ të tij që ka në Vlorë.

Për rastin në fjalë policia e Vlorës ka nisur hetimet, duke u përqëndruar momentalisht në verifikimin e kamerave të sigurisë, ku një person dallohet qartë se hyn qetësisht në institucion dhe në dorë mban një send që në dukje është pistoletë.

E habitshme se si ky njeri ka shkuar pikërisht tek zyra e administrimit të Tokave, duke shtuar se ai ka pasur informacion se ku ndodheshin dokumentat dhe se gjithçka mund të jetë kryer në bashkëpunim me zyrtarë dhe ish-zyrtarë të këtij institucioni.

Për momentin policia ka ngritur disa dyshime dhe një ndër to është dhe grupi i vjedhjes së pronave me dokumenta false që drejtohet nga arratia nga Helidon Gjikoka.

Gjikoka mbahet si personi që ka vjedhur mjaft prona në zonën e Dhërmiut dhe kjo vjedhje tashmë është vërtetuar dhe nga prokuroria e Tiranës dhe ajo e Vlorës, ku disa prej anëtarëve të grupit të Gjikokës janë marrë të pandehur. Ndërsa vetë Gjikoka vijon të qëndrojë në arrati duke ju shmangur kërkimeve të policisë.

Për rastin në fjalë policia e Vlorës ka nisur hetimet, duke u përqëndruar momentalisht në verifikimin e kamerave të sigurisë, ku një person dallohet qartë se hyn qetësisht në institucion dhe në dorë mban një send që në dukje është pistoletë.

Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka

13/10/2021 ne Kronike, Kryesore A A Vjedhja e dokumentave për pronat e Dhërmiut në Vlorë; policia dyshime ndaj bandës së tokave që drejtohet nga Helidon Gjikoka

Banda e tjetërsimit të pronave në zonën e Dhërmiut ka dalë jashtë kontrollit, duke arritur të depërtojë me armë në duar brenda zyrave të shtetit, e të vjedhin prej andej dosjet me dokumenta, që bëjnë fjalë për pronat në fshatin Dhërmi.

Territori i këtij fshati është bërë mjaft i lakmuar kohët e fundit, si për personazhe të lidhur me oligarkët që duan të ndërtojnë në bregdet, edhe për njerëz që kanë falsifikuar dokumentat për të tjetërsuar pronat e kushërinjve të tyre.

Tashmë policia, ka nisur hetimet duke marrë në pyetje punonjësin e sigurisë së Qarkut Vlorë, aty ku u vodhën dhe dosjet me regjistrat e formularëve Nr.6, dokumenta këto që përmbajnë të dhënat e sakta të kufitarëve dhe sipërfaqet e ngastrave të tokës.

Një nga bandat që vepron me hajdutë, korrupsion dhe musturlluqe të ndryshme është ajo e Ardian Mustës, ish-drejtorit të ALUIZNI në Vlorë; që ka masakruar të gjitha pasuritë e ligjshme që ndodhen në bregun e detit dhe zotërohen nga banorë të fshatit Dhërmi, por që çuditërisht janë vjedhur nga oligarkë e njerëz të lidhur me Mustën.

https://pamfleti.net/vjedhja-e-dokumentave-per-pronat-e-dhermiut-ne-vlore-policia-dyshime-ndaj-bandes-se-tokave-qe-drejtohet-nga-helidon-gjikoka/Pjesë e kësaj bande hajdutësh tokash e dokumentash është edhe Helidon Gjikoka, njeriu i cili ka gati një vit që i fshihet drejtësisë dhe vepron nga arratia nëpërmjet ‘veglave’ të tij që ka në Vlorë.

Për rastin në fjalë policia e Vlorës ka nisur hetimet, duke u përqëndruar momentalisht në verifikimin e kamerave të sigurisë, ku një person dallohet qartë se hyn qetësisht në institucion dhe në dorë mban një send që në dukje është pistoletë.

E habitshme se si ky njeri ka shkuar pikërisht tek zyra e administrimit të Tokave, duke shtuar se ai ka pasur informacion se ku ndodheshin dokumentat dhe se gjithçka mund të jetë kryer në bashkëpunim me zyrtarë dhe ish-zyrtarë të këtij institucioni.

https://pamfleti.net/vjedhja-e-dokumentave-per-pronat-e-dhermiut-ne-vlore-policia-dyshime-ndaj-bandes-se-tokave-qe-drejtohet-nga-helidon-gjikoka/Për momentin policia ka ngritur disa dyshime dhe një ndër to është dhe grupi i vjedhjes së pronave me dokumenta false që drejtohet nga arratia nga Helidon Gjikoka.

Gjikoka mbahet si personi që ka vjedhur mjaft prona në zonën e Dhërmiut dhe kjo vjedhje tashmë është vërtetuar dhe nga prokuroria e Tiranës dhe ajo e Vlorës, ku disa prej anëtarëve të grupit të Gjikokës janë marrë të pandehur. Ndërsa vetë Gjikoka vijon të qëndrojë në arrati duke ju shmangur kërkimeve të policisë.

E habitshme se si ky njeri ka shkuar pikërisht tek zyra e administrimit të Tokave, duke shtuar se ai ka pasur informacion se ku ndodheshin dokumentat dhe se gjithçka mund të jetë kryer në bashkëpunim me zyrtarë dhe ish-zyrtarë të këtij institucioni.

Për momentin policia ka ngritur disa dyshime dhe një ndër to është dhe grupi i vjedhjes së pronave me dokumenta false që drejtohet nga arratia nga Helidon Gjikoka.

Gjikoka mbahet si personi që ka vjedhur mjaft prona në zonën e Dhërmiut dhe kjo vjedhje tashmë është vërtetuar dhe nga prokuroria e Tiranës dhe ajo e Vlorës, ku disa prej anëtarëve të grupit të Gjikokës janë marrë të pandehur. Ndërsa vetë Gjikoka vijon të qëndrojë në arrati duke ju shmangur kërkimeve të policisë. https://pamfleti.net/vjedhja-e-dokumentave-per-pronat-e-dhermiut-ne-vlore-policia-dyshime-ndaj-bandes-se-tokave-qe-drejtohet-nga-helidon-gjikoka/

EBRD, finanziert den Vlore Flugplatz, für die Türkische – Albanische Mafia

 

EBRD to Finance Construction of Vlora Airport

 The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) will finance the construction of the Vlora airport in southern Albania. Yesterday Prime Minister Edi Rama spoke at the EBRD summit in London and highlighted the Vlora airport as one of the projects in which Albania would ask the EBRD to invest. Sources have…

Gift Müll Entsorgung in Albanien, mit der Mafia Fähre: „Brindisi-Vlore“

Festnahmen in Vlore, rund um Giftmüll, Asbest, Chemie Gifte, der in Vlore aus Italien entsorgt werden sollte. Eine Militär Kontrolle lies das auffliegen, denn die uralte Partnerschaft mit Italienischen Mafia und Geldwäsche Geschäften bestand schon vor 40 Jahren. Die Ladung, war illegal in Brindisi an Bord genommen worden, weswegen auch der Kapitän der Fähre verhaftet wurde. Ebenso der Firmen Chef von „Kornuzi“ welche das Zeug importieren wollte. Viele Fähren wurden schon beschlagnahmt, weil sie der „Nghradeta“, „Sacra Corona Unita“ etc. gehörten, wobei Vlore auch der Geldwäsche, für die Prominenz der Italienischen Mafia dient und den korrupten EU Banden, nicht nur bei dem „lungomare“ Betrugs Projekt und die Deutschen wollen dort in eine Müll Deponie investieren, was dann System Betrug ist. Damit EU Deppen Banden, einen Job haben, werden dann alle Jahre ein paar vollkommen idiotische Berichte geschrieben.

Die EU Banden stellen fest, das man die Zerstörung der Flüsse mit Abfall und Chemie Müll finanzierte

Schütz Dervishi
Das Verbrecher Kartell, der Selfie Show Gestalt und Deutschen Botschafterin mit KfW Kaspars: Dabei der hoch korrupte Sokol Dervishi und Arben Ahmeti

Të arrestuarit janë:

Bildschirmfoto vom 2020-02-23 13-07-27
Zamir Kormuzi, Edi Rama Mafiosi, mit Lizens, illegalen Müll zu importieren

Zamir Kornuzi, 46 vjeç, banues në Vlorë pronari i pikës së grumbullimit firma “Kornuzi”

Arbër Cuni, 28 vjeç, banues në Vlorë shoferi i fugonit tip “Iveko”, me targë AA 417 SC

Agron Brataj, 48 vjeç, banues në Vlorë drejtor operativ i agjensisë Euroferries”

Festim Tafa, 72 vjeç banues në Tiranë, kapiteni i tragetit S.T.DAMIAN.

Elisabeta Cuni, 55 vjeç, banuese në Vlorë administratore e firmës së pastrimit “Delfini

Kujtim Xhafellari 65 vjeç banues në Vlorë zv.kapiten i tragetit S.T.DAMIAN.

Amianti

Zbulohet trafiku i mbetjeve toksike/ Amianti kancerogjen bllokohet në Vlorë brenda tragetit nga Italia

Të arrestuarit:

K. Xh., 65 vjeç, banues në Vlorë
A. Ç., 28 vjeç, banues në Vlorë
A. G., 48 vjeç, banues në Vlorë
F. T., 71 vjeç, banues në Vlorë
E. Ç., 55 vjeçe, banuese në Vlorë
Z. K., 45 vjeç, banues në Vlorë

„Gjatë kontrollit të ushtruar në tragetin e linjës  Brindisi – Vlorë dhe konkretisht në pjesën fundore të garazhit, është gjetur dhe sekuestruar me cilesinë e provës materiale një sasi e papërcaktuar mbetjesh të ndaluara e të dyshuara të rrezikshme, për të hyrë në Republikën e Shqipërisë. Nga ana e Policisë u kryen veprimet procedurale ku në cilësinë e provës materiale, u sekuestrua trageti si dhe sasia e mbetjeve, të cilat nuk u lejuan të dilnin nga ambienti i tragetit. Materialet procedurale u referuan në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Vlorë, për veprën penale “Kontrabanda me mallra të ndaluara”, “Menaxhimi i mbetjeve” dhe „Transportimi i mbetjeve”“, njoftoi zyrtarisht policia.

Materialet procedurale u referuan në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Vlorë, për veprën penale “Kontrabanda me mallra të ndaluara”, “Menaxhimi i mbetjeve” dhe “Transportimi i mbetjeve”.


Etiketa: , , ,

Amnistia-fiskale

Der normale Consult und Phantom Firmen Betrug seit 15 Jahren rund um das Gas Kraftwerk: „TEC“ bei Vlore

Der Skandal wird seit Jahren von der Regierung vertuscht, mit angeblichen neuen Ausschreibungen. Deutsche Firma. Die Weltbank, will nun endlich eine Anklage erreichen, wie Betrugs Consults, ein überteuertes Gas Kraftwerk bauten, eine Phantom Firma als Investor vorschickte. mit Beratung betrog, nur funktionierte das Kraftwerk nie, wo nun in Betrügerischer Weise, eine gegebene Weltbank Bankgarantie fällig wurde, welche von Beginn an gestohlen werden sollte.

Das Deutsche Bank Projekt mit dem Wasser Kraftwerk in Kalivaci Man will im Betrugs Desaster Projekt des TEC Gas Kraft Werkes, (es müssen 62 Angestellte, Wach Personal bis heute bezahlt werden, seit 3 Jahren keinerlei Aktivitäten) wo Deutsche Ingenieur ConsultsKFW-Deutsche Bank Betrugs Motor mit Roland Berger, einer Machbarkeits Studie für das TEC Gas Kraftwerk in Vlore

Combined Cycle Power Plant Vlora (100 MW)

extremste Fehler gemacht haben (rund um die Planung, Montage und Kühlung), will die Regierung ebenso eine Lösung finden. Unglaublich, man denkt man ist im Irrenhaus>

extremste Fehler gemacht haben (rund um die Planung, Montage und Kühlung), will die Regierung ebenso eine Lösung finden. Unglaublich, man denkt man ist im Irrenhaus

Albania – World Bank: 20 Years of Working Together
The World Bank celebrated the 20th anniversary of its activity in Albania… Learn more >

For more project information, please visit: http://web.worldbank.org/external/projects/main?pagePK=64283627&piPK=73230&theSitePK=40941&menuPK=228424&Projectid=P112242

Vlora TEC und SPAK – Korruption von der Weltbank veröffentlicht, durch eine Sonder Ermittlungs Kommission

Loben Sie Ferroni

SPAK sollte anfangen, sich mit größerer Korruption im Zusammenhang mit dem Vlora-TPP zu befassen, der möglicherweise die größten Auswirkungen auf die albanischen Steuerzahler hat, die bisher von allen Regierungen verborgen wurden, angeblich mit einem technischen Defekt. Die Regierung verbirgt diese Korruption weiterhin, indem sie gelegentlich Angebote für den Wiederaufbau öffnet. Wenn man das Phänomen der Korruption in Albanien erkennt, kann man natürlich einen Untersuchungsbericht der Weltbank selbst nur minimal bewerten.

Es ist eine unabhängige Einheit innerhalb der Weltbankgruppe, die Korruption in von der Weltbank finanzierten Projekten untersucht und im März 2018 ihren Untersuchungsbericht zum Vlora TEC-Projekt veröffentlicht hat ( http: //documents.worldbank. org / curated / en / 255391520630989687 / pdf / 123708-repl-Albanien-PSRRP-PSGRP-redigierter-Bericht-FIN.p.pff?

In dem Bericht wurde festgestellt, dass Unternehmen A, das Unternehmen B heimlich finanzierte, im Gegenzug für Beratungsleistungen den Zuschlag erhielt. Die Weltbank hat gegen Unternehmen A Sanktionen verhängt.

TEC-i i Vlorës dhe SPAK – korrupsioni i publikuar nga BB-re

Nga Gazeta Telegraf – 30 Dhjetor, 2019

Banka Botrore ka publikuar raportin investigativ lidhur me projektin korruptim dhe jashtë standardeve teknike të TEC-it të Vlorës i cili i ka kushtuar taksapaguesve shqiptar 130 milion USD. Korrupsioni i zbuluar nga BB dhe mospërputhshmëria sipas kritereve të Konventës së Aahrus-t duhet të jenë objekt i nisjes së hetimeve nga SPAK. Ja faktet tronditëseTECi i Vlorës dhe SPAK – Korrupsioni i publikuar nga Banka BotëroreLavdosh Ferruni SPAK duhet ta filloj punën me korrupsionin e madh me TECin e Vlorës, ndoshta më i madhi lidhur me impaktin në taksapaguesit shqiptar, që deri tani është fshehur nga të gjitha qeveritë, gjoja me një difekt teknik. Qeveria vazhdon të fshehë këtë korrupsion duke hapur herë pas here tendera për rikonstruksion. Natyrisht duke njohur fenomenin e korrupsionit në Shqipëri nuk mund të mos vlerësojnë minimalisht një raport të investigimit të vetë Bankës Botrore. Është njësia e pavarur brenda Grupit të Bankës Botrore, e cila investigon korrupsionin në projektet e financuara nga Banka Botrore, që ka botuar në Mars të vitit 2018 raportin e saj investigativ lidhur me projektin e TECit të Vlorës (http://documents.worldbank.org/curated/en/255391520630989687/pdf/123708-repl-Albania-PSRRP-PSGRP-Redacted-Report-FINAL.pdf?fbclid=IwAR2mxIzAze4atERHrNdiI9gBenwOU-t3ki-VqB7hRdSLteOqn0RTGOqt8rE ). Raporti gjen si shkelje Kompaninë A e cila i ka financuar fshehurazi kompaninë B në këmbim të shërbimeve konsulente për fitimin e tenderit. Banka Botrore ka vendosur saksione për Kompaninë A.

Në Shqipëri ka pasur një heshtje totale për këtë korrupsion, ndoshta i pari në Shqipëri, në këto përmasa, që ka rënduar xhepat e taksapaguesve Shqipëtar për 130 milion dollarë, dhe që vazhdon ta rëndojë duke paguar njerëz për një vepër që jo vetëm nuk punon, por as nuk duhet të punoj, për shkak se si konfirmon edhe Paneli i Inspektimit të Bankës Botrore se ka pasur shkelje qysh në përcaktimin e vendit në gjirin turistik të Vlorës dhe pranë Parkut Kombëtar të Nartës. Edhe Komiteti i Përputhshmërisë i Konventës së Aahrusit ka raportuar papërputhshmërinë me Konventën e Aahrus-it.

Për më shumë:

https://mjedisi.al/teci-i-vlor%C3%ABs-monumenti-m%C3%AB-madh%C3%ABshtor-i-korrupsionit-eee227c1ab61

Power Sector Generation and Restructuring Project Energy Community of South East Europe (ECSEE) Project APL2 (Albania)  Power Transmission & Distribution Project Power Loss Reduction Project Power Sector Rehabilitation and Restructuring Project