SPAK, die Sonderstaatsanwaltschaft verhaftet 6 Direktoren des Rathauses in Durres

Sowas gab es noch nie

F

1635494681_page.jpg

Abuzimi me tenderin 5.5 mln lekë për zjarrfikësen, ja kush janë 3 prej 6 zyrtarëve të arrestuar të Bashkisë Durrës Kastriot Beqiraj, Adriatik Velaj dhe Gjergj Markola Personat që shihni në foton më lart janë Kastriot Beqiraj, Adriatik Velaj dhe Gjergj Markola, zyrtarë të Bashkisë së Durrësit t
29 Tetor, 09:30 Kronikë Blenë autoshkallë zjarrfikëse 5.5 mln lekë por nuk funksionte, SPAK arreston 6 zyrtarë të Bashkisë Durrës dhe 3 punonjës të kompanive private! Në detyrim paraqitje pronarja e kompanisë6 zyrtarë të Bashkisë Durrës dhe 3 punonjës të kompanive private janë arrestuar dhe një është lënë në detyrim paraqitje pasi akuzohen për abuzimin me një tender prej 7 milionë lekësh për blerjen e një autoshkallë për zjarrfikësen e Durrësit që ishte jashtë funksionit.  Nën hetim penal nga SPAK janë edhe shoqëritë private që u përfshinë në tender R & R Group sh.p.k., Klosi – R Company sh.p.k. dhe Ra – Mi Kompani sh.p.k. pasi akuzohen për falsifikim dokumentesh përsa i përket procedurave të tjera të prokurimit ku këto subjekte kanë qenë pjesëmarrëse.
29 Tetor, 08:27

4 Gedanken zu „SPAK, die Sonderstaatsanwaltschaft verhaftet 6 Direktoren des Rathauses in Durres“

 1. Mëngjesin e së premtes, SPAK zbarkoi në bashkinë Durrës për të konfiskuar dokumentet e tenderit të zhvilluar rreth një vit më parë “Blerje autoshkalle për MZSH”, procedurat e të cilit u zhvilluan në periudhën maj-qershor 2020.

  Tenderi me vlerë 7 083 300 lekë u shpall në datë 07.05.2020 në faqen e Agjencisë së Prokurimit Publik, ndërkohë që në datë 19.05.2020 u hapën në bashkinë Durrës dokumentet e dorëzuara nga 8 kompani pjesëmarrëse në garë.

  Tenderi i autoshkallës për zjarrfikësen i kushtoi dje lirinë 8 personave, mes të cilëve drejtorit të zjarrfikëses Durrës, A.V., M.L. dhe A.T., anëtarë të grupit të specifikimeve teknike dhe përllogaritjes së vlerës së fondit limit, pranë Bashkisë Durrës, shtetasit P.B., Gj.M., I.M., anëtarë të Komisionit të Vlerësimit të Ofertave, pranë Bashkisë Durrës, shtetasit shtetasit A.B., E.R., L.R. dhe R.S. administratorit, ortakëve dhe punonjësve të shoqërive R&R Group sh.p.k. dhe Klosi – R Company sh.p.k., kjo e fundit fituese e tenderit të zhvilluar nga organi i qeverisjes vendore.

  Mbi të arrestuarit rëndojnë akuzat për konsumimin e veprës penale “Shpërdorimit të detyrës”, ‘Shkeljes së barazisë së pjesmarrësve në tendera apo ankande publike’ kryer në bashkëpunim, parashikuar nga neni 258 e 25 i K.Penal. si dhe “Falsifikimit të dokumentave”.

  Nga dokumentet e tenderit të publikuar në Open Data Albania, firma fituese ka paraqitur ofertën më të vogël, në vlerën 5.500.000 lekë, ose 22% më pak sesa vlera e tenderit.

  Nga tenderi janë skualifikuar vetëm 2 kompani, nga 8 të pranishme në garë, njëra sepse nuk plotësonte kriteret e kërkuara për autoshkallën, ndërsa tjetra sepse në dokumentacion kishte paraqitur autokullë dhe jo autoshkallë. Kompanitë jo fituese nuk kanë paraqitur asnjëra ankesë.

  Në dukje gjithçka paraqitet konform ligjit, por ajo që çoi në prangosjen e 8 personave, ishte mungesa e kondicionerit në autoshkallë.

  Burime konfidenciale për “DurrësLajm” bëjnë të ditur se SPAK çoi pas hekurave 8 shtetas, pikërisht për një kondicioner!!!

  Kur SPAK të vë prangat për një kondicioner

  https://durreslajm.al/spak-arrestoi-8-shtetas-ne-durres-per-nje-kondicioner/

  Like

 2. neue Ermittlungen gegen die Call Center Mafia in Albanien

  Albania investigates Call Center fraud; Request from Germany for verification of 13 addresses
  01/11/2021 18:12

  13 Call Center companies are being investigated by the SPAK special prosecutor’s office for fraud with serious consequences, suspected to have scammed dozens of European citizens by telephone operators in Albania.

  Top Channel’s Anila Hoxha reports that the international investigation was requested by Germany, according to which there is a platform where citizens are contacted by phone or social networks and then asked and persuaded to invest large sums of money in stock markets or other dubious financial activities, resulting in false or simply traps for losing the funds.

  It is learned that there are 13 Call Center companies, but the investigation is being kept secret and there is no yet information about their names.

  European citizens have fallen prey to a financial fraud scheme by being contacted by ‘trained’ ‘specialists’ in the field of trade, or by so-called intermediaries and managers. They are deceived by investing money abroad in fake deposits or financial activities.
  https://top-channel.tv/english/albania-investigates-call-center-fraud-request-from-germany-for-verification-of-13-addresses/

  Like

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: