360.000 Albaner verließen das von Berlin, USA, EU korrumpierte und ruinierte Lande Albanien in 2019

Over 360,000 Albanians Left the Country in 2019

SManalysis

Dec 22, 2020.Tirana.
360,699 Albanians or 12.4 per cent of the population have emigrated in 2019, according to the emigration survey compiled by INSTAT.
“The total number of individuals leaving Albania in 2019 is 360,699 inhabitants or about 12.4% of the total population of 2011” the report reads.
According to the report, the predominant age, which emigrated was 25 to 29 years old, followed by 20 to 24 years old.
The preferred countries of emigration for Albanians are Italy, Germany and Greece.
The conclusion of this survey was that the main reasons for leaving the country were financial problems, lack of opportunity, and general living conditions.
Furthermore, it found that almost 1.7 million Albanian citizens live abroad, equivalent to 37% of the population. This number does not include those born abroad to Albanian parents. The country with the largest number of Albanian immigrants in Italy with around 40% although in recent years, Germany has become a preferred destination. 20% of those that live abroad are aged between 20-39 years old.
This does not include those that sought asylum overseas. It’s believed around 50 Albanians a day, seek asylum in Europe.

Ein Gedanke zu “360.000 Albaner verließen das von Berlin, USA, EU korrumpierte und ruinierte Lande Albanien in 2019”

 1. der zweite Chef der Sonder Einheit OFL, wurde Suspendiert, weil er geheime Ermittlungen an die Betroffenen Ganster weiter leitete. Alles wie unter Salih Berisha, ab 2005! Man hat bis heute nicht den Polizei Standard, von 2007, erreicht unter dem Deutschen Schmid, Pameca II Mission. Ausbildungs Zentrum für Kriminelle: Deutschland, was mit Frank Walter Steinmeier anfängit, oder dem Hamburger Senat: um die Beiden ging es: Aleksandër Prronin e Klaudio Vukajn

  Akuza se dekonspiroi operacionet gjermane për trafikantët shqiptarë, Gjykata lë në fuqi pezullimin nga detyra të ish-numrit 2 të OFL-së Artan Shkëmbi

  Artan Shkëmbi

  href=“https://shqiptarja.com/lajm/akuza-se-dekonspiroi-operacionin-gjerman-gjykata-i-rikthen-pezullimin-nga-detyra-ishnumrit-2-te-oflse-artan-shkembi“ data-layout=“button_count“ data-size=“small“>

  Gjykata e Apelit Tiranë ka lënë në fuqi masën e pezullimit nga detyra të ish-numrit 2 të OFL-së Artan Shkëmbi i cili u hetua u hetua për „korrupsion“ dhe „nxjerrje sekreti hetimor“. Shkëmbit akuzohet nga organi i akuzës së ka nxjerrë sekretin hetimor, në lidhje me disa hetime që kryeshin nga autoritetet gjermane për dy trafikantë shqiptarë, Aleksandër Prronin e Klaudio Vukajn. Sipas informacionit nga gjermanët, trafikantët janë lajmëruar nga Shkëmbi se ishin vënë në hetim për verifikimin e pasurisë.

  „Në datë 21.07.2021, në Gjykatën e Apelit Tiranë, u zhvillua gjykimi lidhur me caktimin e masës së sigurimit për personin nën hetim A.SH, i dyshuar për kryerjen e veprave penale “Zbulimi i akteve ose të dhënëvae sekrete” dhe “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, parashikuar nga neni 295/a dhe 259 të Kodit Penal. Shtetasi A.SH është punonjës policie dhe dyshohet për nxjerrje dhe dhënie informacioni personave të interesuar nga sistemi Deepsee.

  Lidhur sa më sipër, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë me vendimin nr. 459/4 Akti, datë 15.07.2021 ka vendosur: -Përsëritjen e së sigurimit personal ndalues “Pezullimin e ushtrimit të një detyre apo shërbimi publik” për personin nën hetim A.SH. Çështja në apel u shqyrtua mbi bazën e ankimit të bërë nga personi nën hetim A.SH. Gjykata e Apelit Tiranë me vendimin nr. 656 datë 28.07.2021 vendosi: – Lënien në fuqi të vendimit nr. 459/4 Akti, datë 15.07.2021 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë“, thuhet në vendim.

  Autoritetet gjermane u kanë kërkuar autoriteteve shqiptare verifikim të pasurisë për të dy trafikantët të cilët qëndrojnë në Gjermani. Pala shqiptare u kthen përgjigje më 22 prill. Por nga hetimet të bëra nga një grup i përbashkët hetuesish të quajtur Kier Gier u gjetën bisedat mes trafikantëve shqiptarë në Gjermani nëpërmjet programit të paligjshëm Encro Chat. Në telefonin e tyre u gjet fotografia e dërguar nga Shqipëria me të dhëna nga programi hetimor i autoriteteve gjermane në të cilën kanë akses vetëm organet hetimore të certifikuara. Pasi morën këtë informacion, në shtator oficeri ndërlidhës gjerman kërkoi hetime nga autoritetet shqiptare pasi ishte i bindur se tradhtari ishte efektiv i policisë shqiptare. Në të dy rastet personi që kishte kërkuar rezulton zyrtari Shkëmbi, të cilit për vite me radhë i janë besuar aksione ndërkombëtare të forta.

  Si ndodhi dekonspirimi nga Artan Shkëmbi dhe si u zbulua nga gjermanët?
  https://shqiptarja.com/lajm/akuza-se-dekonspiroi-operacionin-gjerman-gjykata-i-rikthen-pezullimin-nga-detyra-ishnumrit-2-te-oflse-artan-shkembi

  Gefällt mir

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s