Zement, Baustahl Importe der Albanischen Regierung, was die Wirtschaft ruiniert

Vor über 15 Jahren, wurden mit EU Geldern, grosse Zement Fabriken gebaut in Albanien auch dem Kosovo, und auch Geldwäsche Gelder, aus Palästina, führten zur Ersten Privaten Investition mit dem Namen SeaCement, im Hafen Durres, 1998. Der Haupt Eigentümer wurde 10 Jahre später, durch eine Bombe eliminiert in Tirana.

Nun werden 100.000 Tonnen Zement importiert, grosse Mengen von Baustahl usw.. obwohl es genug Fabriken in Albanien gibt.

Von weiten zusehen: EBRD Kredite, welche Albanien zerstören u.a. mit Zementfabriken

Auch die TITAN Zementfabriken sind mit über 10 Millionen € von der EBRD Bank finanziert, ein EU – Griechisches Betrugs Modell, was Umweltschäden in Höhe von Milliarden schon anrichtete. Die Wälder von Fushne- Kruje waren einmal die Wasser Quellen auch für Durres, heute ist fast Alles abgeholzt, es gab sogar vor Jahren über 50 illegale … Von weiten zusehen: EBRD Kredite, welche Albanien zerstören u.a. mit Zementfabriken weiterlesen

“Bumi” i ndërtimit, rritje e lartë e importeve të çimentos dhe hekurit nga Porti i Durrësit

17/01/2021 11:01 PM 0 komente

Porti i Durrësit, në të cilin përpunohet 90 për qind e tregtisë së mallrave në vend, pa një rritje jo të zakontë të importeve të materialeve të ndërtimit vitin e kaluar.

Rritja e importeve të materialeve po vjen si pasojë e kërkesës së brendshme, e nxitur nga ndërtimet e reja në kryeqytet dhe investimet në zonat e dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit 2020.

Sipas të dhënave zyrtare nga Porti i Durrësit, në vitin e kaluar, importet e çimentos janë rritur me 60 për qind gjatë 11-mujorit.

Në janar – nëntor 2020 u shkarkuan në Portin e Durrësit 160 mijë tonë çimento, nga 100 mijë tonë vitin e kaluar.

Rritja e importeve ka qenë edhe më e lartë për hekurin. Gjatë 11-mujorit 2020 janë importuar gjithsej 88 mijë tonë hekur, me një rritje 300% në raport me një vit më parë.

“Investimet e rëndësishme që qeveria shqiptare ka realizuar në infrastrukturë, janë pasqyruar edhe në rritjen e mallrave të ndërtimit, të cilat janë përpunuar në Portin e Durrësit gjatë 11 muajve të 2020-s, e krahasuar kjo me të njëjtën periudhë të 2019-s. Sasia e materialeve të ndërtimit që kanë mbërritur me anije tregtare në portin e Durrësit është më e lartë se sa ajo e vitit të kaluar” thuhet në deklaratën zyrtare të Portit.

Nga të dhënat zyrtare të APD-së, mësohet se importet e materialeve të ndërtimit në 11 muaj kanë pasur rritje, veçanërisht në zërat e çimentos dhe hekurit, por rritja është vënë re për të gjitha materialet e ndërtimit.

Nga statistikat 11-mujore 2020 mësohet se janë importuar 66 mijë tonë melaminë dhe 86 mijë tonë profile, tuba dhe prokate, si dhe 33 mijë tonë xhamat.