Der normale Consult und Phantom Firmen Betrug seit 15 Jahren rund um das Gas Kraftwerk: „TEC“ bei Vlore

Der Skandal wird seit Jahren von der Regierung vertuscht, mit angeblichen neuen Ausschreibungen. Deutsche Firma. Die Weltbank, will nun endlich eine Anklage erreichen, wie Betrugs Consults, ein überteuertes Gas Kraftwerk bauten, eine Phantom Firma als Investor vorschickte. mit Beratung betrog, nur funktionierte das Kraftwerk nie, wo nun in Betrügerischer Weise, eine gegebene Weltbank Bankgarantie fällig wurde, welche von Beginn an gestohlen werden sollte.

Das Deutsche Bank Projekt mit dem Wasser Kraftwerk in Kalivaci Man will im Betrugs Desaster Projekt des TEC Gas Kraft Werkes, (es müssen 62 Angestellte, Wach Personal bis heute bezahlt werden, seit 3 Jahren keinerlei Aktivitäten) wo Deutsche Ingenieur ConsultsKFW-Deutsche Bank Betrugs Motor mit Roland Berger, einer Machbarkeits Studie für das TEC Gas Kraftwerk in Vlore

Combined Cycle Power Plant Vlora (100 MW)

extremste Fehler gemacht haben (rund um die Planung, Montage und Kühlung), will die Regierung ebenso eine Lösung finden. Unglaublich, man denkt man ist im Irrenhaus>

extremste Fehler gemacht haben (rund um die Planung, Montage und Kühlung), will die Regierung ebenso eine Lösung finden. Unglaublich, man denkt man ist im Irrenhaus

Albania – World Bank: 20 Years of Working Together
The World Bank celebrated the 20th anniversary of its activity in Albania… Learn more >

For more project information, please visit: http://web.worldbank.org/external/projects/main?pagePK=64283627&piPK=73230&theSitePK=40941&menuPK=228424&Projectid=P112242

Vlora TEC und SPAK – Korruption von der Weltbank veröffentlicht, durch eine Sonder Ermittlungs Kommission

Loben Sie Ferroni

SPAK sollte anfangen, sich mit größerer Korruption im Zusammenhang mit dem Vlora-TPP zu befassen, der möglicherweise die größten Auswirkungen auf die albanischen Steuerzahler hat, die bisher von allen Regierungen verborgen wurden, angeblich mit einem technischen Defekt. Die Regierung verbirgt diese Korruption weiterhin, indem sie gelegentlich Angebote für den Wiederaufbau öffnet. Wenn man das Phänomen der Korruption in Albanien erkennt, kann man natürlich einen Untersuchungsbericht der Weltbank selbst nur minimal bewerten.

Es ist eine unabhängige Einheit innerhalb der Weltbankgruppe, die Korruption in von der Weltbank finanzierten Projekten untersucht und im März 2018 ihren Untersuchungsbericht zum Vlora TEC-Projekt veröffentlicht hat ( http: //documents.worldbank. org / curated / en / 255391520630989687 / pdf / 123708-repl-Albanien-PSRRP-PSGRP-redigierter-Bericht-FIN.p.pff?

In dem Bericht wurde festgestellt, dass Unternehmen A, das Unternehmen B heimlich finanzierte, im Gegenzug für Beratungsleistungen den Zuschlag erhielt. Die Weltbank hat gegen Unternehmen A Sanktionen verhängt.

TEC-i i Vlorës dhe SPAK – korrupsioni i publikuar nga BB-re

Nga Gazeta Telegraf – 30 Dhjetor, 2019

Banka Botrore ka publikuar raportin investigativ lidhur me projektin korruptim dhe jashtë standardeve teknike të TEC-it të Vlorës i cili i ka kushtuar taksapaguesve shqiptar 130 milion USD. Korrupsioni i zbuluar nga BB dhe mospërputhshmëria sipas kritereve të Konventës së Aahrus-t duhet të jenë objekt i nisjes së hetimeve nga SPAK. Ja faktet tronditëseTECi i Vlorës dhe SPAK – Korrupsioni i publikuar nga Banka BotëroreLavdosh Ferruni SPAK duhet ta filloj punën me korrupsionin e madh me TECin e Vlorës, ndoshta më i madhi lidhur me impaktin në taksapaguesit shqiptar, që deri tani është fshehur nga të gjitha qeveritë, gjoja me një difekt teknik. Qeveria vazhdon të fshehë këtë korrupsion duke hapur herë pas here tendera për rikonstruksion. Natyrisht duke njohur fenomenin e korrupsionit në Shqipëri nuk mund të mos vlerësojnë minimalisht një raport të investigimit të vetë Bankës Botrore. Është njësia e pavarur brenda Grupit të Bankës Botrore, e cila investigon korrupsionin në projektet e financuara nga Banka Botrore, që ka botuar në Mars të vitit 2018 raportin e saj investigativ lidhur me projektin e TECit të Vlorës (http://documents.worldbank.org/curated/en/255391520630989687/pdf/123708-repl-Albania-PSRRP-PSGRP-Redacted-Report-FINAL.pdf?fbclid=IwAR2mxIzAze4atERHrNdiI9gBenwOU-t3ki-VqB7hRdSLteOqn0RTGOqt8rE ). Raporti gjen si shkelje Kompaninë A e cila i ka financuar fshehurazi kompaninë B në këmbim të shërbimeve konsulente për fitimin e tenderit. Banka Botrore ka vendosur saksione për Kompaninë A.

Në Shqipëri ka pasur një heshtje totale për këtë korrupsion, ndoshta i pari në Shqipëri, në këto përmasa, që ka rënduar xhepat e taksapaguesve Shqipëtar për 130 milion dollarë, dhe që vazhdon ta rëndojë duke paguar njerëz për një vepër që jo vetëm nuk punon, por as nuk duhet të punoj, për shkak se si konfirmon edhe Paneli i Inspektimit të Bankës Botrore se ka pasur shkelje qysh në përcaktimin e vendit në gjirin turistik të Vlorës dhe pranë Parkut Kombëtar të Nartës. Edhe Komiteti i Përputhshmërisë i Konventës së Aahrusit ka raportuar papërputhshmërinë me Konventën e Aahrus-it.

Për më shumë:

https://mjedisi.al/teci-i-vlor%C3%ABs-monumenti-m%C3%AB-madh%C3%ABshtor-i-korrupsionit-eee227c1ab61

Power Sector Generation and Restructuring Project Energy Community of South East Europe (ECSEE) Project APL2 (Albania)  Power Transmission & Distribution Project Power Loss Reduction Project Power Sector Rehabilitation and Restructuring Project

4 Gedanken zu „Der normale Consult und Phantom Firmen Betrug seit 15 Jahren rund um das Gas Kraftwerk: „TEC“ bei Vlore“

 1. Und die Betrugs Show geht weiter, denn der Gewinner der Ausschreibung, will plötzlich Liefer Garantien auf Gas

  Ekonomi
  Dështon sërish tenderi për të vënë në punë TEC-in e Vlorës, asnjë kompani s’plotësoi kërkesat

  Dështon përsëri tenderi i shpallur më 31 dhjetor 2019 për marrjen me koncesion të Termocentralit të Vlorës për 20 vite. Sipas Agjencisë së Prokurimit Publik, të gjitha kompanitë pjesëmarrëse në garë nuk kanë plotësuar kriteret e kërkuara. Kompania që do të fitonte tenderin duhet ta vinte TEC-in në punë duke bërë gazifikimin e tij. Që prej përfundimit, në vitin 2011, TEC nuk është vënë asnjëherë në punë pasi rezultoi difektoz.

  https://shqiptarja.com/lajm/deshton-serish-tenderi-per-te-vene-ne-pune-tecin-e-vlores-asnje-kompani-splotesoi-kerkesat

  Like

 2. Jetzt stellen die Amerikaner, 2 Kraftwerk Schiffe, die vor allem mit Öl Strom erzeugen und dort ins Netz einspeisen in 2 Jahren soll genügend Gas da sein, das Kraftwerk funktionieren, was nur wegen einem Deutschen Betrugs Ing. Firma nicht funktioniert.. “ExxonMobil” dhe “Excelerate Energy

  Dy TEC-et lundruese në Vlorë, energji përmes naftës/ Sa do të jetë sasia e prodhuar dhe pagesat nga qeveria për megavat/orë. Ambientalistët rendisin dëmet
  Sep 10, 2022 | 7:36

  Dy platforma lundruese që prodhojnë energji elektrike mbërritën të premten në gjirin e Vlorës. Platformat që prodhojnë energji duke përdorur naftë janë nën zotërim të kompanisë amerikane “Excelerate Energy”, e cila pritet të vërë në funksion edhe TECin e Vlorës.

  Ndërsa çmimet e energjisë në tregun ndërkombëtare kanë kapur rekorde, por kanë pësuar ulje gjatë javës së fundit, qeveria shqiptare pretendon se nëpërmjet platformave lundruese do të prodhojë energji me çmim më të lirë dhe kështu do të sigurojë një pjesë të korrentit për konsum të brendshëm.

  Çmimi për megavat/orë parashikohet të luhatet mes 170 dhe 200 euro, që për autoritetet shqiptare vlerësohet si mjaft i leverdishëm për shkak të çmimeve të larta të energjisë në tregjet ndërkombëtare, ku çmimi kapi javën e kaluar 1047 euro për MWh, shifra më e lartë e regjistruar ndonjëherë.
  http://www.panorama.com.al/dy-tec-et-lundruese-ne-vlore-energji-permes-naftes-sa-do-te-jete-sasia-e-prodhuar-dhe-pagesat-nga-qeveria-per-megavatore-ambientalistet-rendisin-demet/

  Proteste vor Ort

  Like

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s