Staatsanwalt Ramadan Troci, wurde entgültig entlassen und das Kriminelle EU Desaster in Trauer

 
Die Amerikaner, die NATO, EU, Berlin braucht immer kriminelle Partner im Ausland, für ihre Absatz Kriege mit Kriminellen und Mördern.
 
Es geht bergab, seitdem twitter, smartphone verblödete Schwuchteln auch noch Politik machen, statt einen Beruf zulernen. Mentoren, Financiers des Verbrechens, der Terroristen, Kopfabschneider, Kinder, Frauen und des Organhandels. Und dann die korrupten EU Gestalten wie Johannes Hahn sind enttäuscht, denn man wollte doch die nächste EU Milliarde stehlen und gibt so viele gute Jobs, für Berufsidioten unter EU Banner. Es gibt nicht einmal einen Termin zur Prüfung für den Beginn der EU Gesprächs Aufnahme, denn Edi Rama und seine Bande ist zu dumm, zu kriminell mit seinen Drogen Kartellen in Tradition und Aushebelung jedes Gesetzes, was lange geduldet wurde, durch die kriminellen EU und US Kader, die gut geschmiert sind. Johannes Hahn verschwieg seine Lebensgefährtin: Susanne Riess, als er als EU Commissar bestätigt wurde, was Original Mafia Stile ist, auch seine Verbindung zu Novomatic.

SPIEGEL Plus – Politik – 17.05.2019

Serbien und Kosovo denken darüber nach, Grenzen neu zu ziehen. In Albanien geht die Opposition auf die Straße. Michael Roth, Staatsminister für Europa im Auswärtigen Amt (SPD), fordert von der EU mehr Engagement in der Region. mehr…

Keine EU-Beitrittsgespräche für Albanien und Nordmazedonien: Demütigung aus Brüssel

SPIEGEL ONLINE – Politik – 21.10.2019

Die EU hatte Mazedonien und Albanien einst die Aufnahme von Beitrittsverhandlungen fest versprochen – und hat dieses Versprechen gebrochen. Die Politiker der Länder stehen blamiert da. Was jetzt kommt, ist nichts Gutes. ….

Im Falle Albaniens ist die Absage von EU-Beitrittsverhandlungen schon eher nachvollziehbar. Die Justiz- und Rechtsstaatsreformen im Land stecken fest, der seit 2013 amtierende, nominell sozialistische Premier Edi Rama steht im Verdacht, seine Partei auch mithilfe des organisierten Verbrechens, insbesondere der Drogenmafia, an der Macht zu halten. Rama selbst, im Westen wegen seiner Auftritte in Sneakers bekannt und als Künstler bewundert, pflegt innenpolitisch einen zunehmend autoritären Stil.

mehr…

Vangjush Dule wirft Edi Rama und Koka Kokedhima, „Genocid“ an Grundstücken an der Süd Küste Albanien zubetreiben

„Der stellvertretende SP Alket Hyseni hat 11000 m2 Land gestohlen!“ (Dokumente)
https://tse4.mm.bing.net/th?id=OIP.9---MYD1C2pxGAqRyvnI1gHaFY&pid=15.1&P=0&w=221&h=161
Alkert Hyseni: Direktor für Ermittlungen der Geldwäsche

Im Stile der EU Mafia macht man weiter:

Orginal Vlore Mafia Grundstücks Verkauf, rund um den Ex-Generalstaatsanwalt Ramadan Troci (ein Profi Verbrecher, der sogar in einem TAZ Artikel erwähnt ist) , dem verhafteten Grundstücks Direktor: Sefo Buo und dem PS Vize Vorsitzenden: Alket Hyseni.
Ein Schwager der Grundstücks Besitzerin: Irini Buo hat ein 11.000 qm Grundstück an den Edi Rama Mafiosi und Abgeordneten der PS: Alket Hyseni verkauft. Und wieder „Dhermi“ Grundstücke, wo die KfW, GIZ an vorderster Stelle, die Mafiösen Betrugs Orgien zahlt, was die Ratten an der ganzen Küste anzieht. Oft sind die Grundstücks Verkäufer sogar nur fiktive, Phantom Figuren, was besonders beliebt ist, oft auch längst verstorben.

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka lënë në fuqi vendimin e KPK-së që shkarkonte nga detyra prokurorin Ramadan Troci.

Vendimi

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Ardian Hajdari kryesues, Ina Rama relatore, Luan Daci, Natasha Mulaj, Sokol Çomo anëtarë, shpalli vendimin për çështjen (JR) nr.2/2019, datë 08.01.2019, për ankimin e subjektit të rivlerësimit Ramadan Troci kundër vendimit nr. 77, datë 15.11.2018 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Në përfundim të gjykimit në dhomë këshillimi, trupi gjykues, bazuar në nenin 66, pika 1, germa “a” e ligjit nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, vendosi në mënyre unanime:

Lënien në fuqi të vendimit nr. 77, datë 15.11.2018 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, që i përket subjektit të rivlerësimit Ramadan Troci.

Ky vendim është përfundimtar dhe ka efekt të menjëhershëm.

Vendimi i KPK-së

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i përbërë nga Genta Tafa Bungo, kryesuese, Pamela Qirko relatore dhe Suela Zhegu anëtare, i komunikuan mesditën e sotme shkarkimin nga detyra prokurorit pranë Prokurorisë së Përgjithshme, Ramadan Troci.

Ky i fundit ka ardhur i shoqëruar së bashku me përfaqësuesin e tij ligjor Adrian Leka. Pas dhënies së vendimit për shkarkimin e tij,Troci ka preferuar të mos japë koment për këtë vendim, ndërsa avokati Leka u shpreh se do të ndjekin gjithë procedurat për të kryer ankim duke besuar se do të fitojnë në Apel.

Prokurori Ramadan Troci u përball me KPK-në më datë 9 nëntor 2018, kur u zhvillua seanca dëgjimore për rezultatet e hetimit administrativ të zhvilluar për të tre kriteret e vetingut, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe aspektit profesional.

KPK ngriti dyshimet për pasuri të fshehura; një makinë e blerë nga vëllai, targat e së cilës përkojnë me të dhënat e tij “AA 077 RT” si dhe aksionet në një kompani minerare në emër të baxhanakut.

Sipas trupës gjykuese, prokurori Troci rezultoi me probleme në dy nga tre kriteret e rivlerësimit që lidhen me pasurinë dhe aftësitë profesionale.

LEXO EDHE Vrasja në Shkodër/ Autori dhe viktima lidhje gjaku. Policia: Konflikte të vjetra

Troci, i cili e kryen aktualisht detyrën pranë Prokurorisë së Përgjithshme zotëron si pasuri të deklaruar një apartament rreth 100 metra katrorë në Kashar dhe një depozitë bankare me vlerë 2.5 milionë lekë në bankë. Por, ishin pasuritë e padeklaruara në emër të miqve apo familjarëve ato që ngritën dyshime rreth integritetit të prokurorit Troci, i cili nga ana e tij këmbënguli se nuk kishte pasuri të fshehura apo ndonjë lidhje me to.

Akuza për fshehjen të pasurisë ishte ngritur edhe në raportin e Inspektoriatit të Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive, ILDKPKI, lidhur me një objekt 32 metrash katrorë të ngritur mbi një sipërfaqe toke pranë shtëpisë së prindërve të tij në Paskuqan.

Për legalizimin e këtij objekti ishte dërguar në ALUIZNI një kërkesë në emër të Ramadan Trocit, por ky i fundit pretendoi se nënshkrimi ishte falsifikuar dhe ia faturoi këtë veprim të atit, që sipas tij kishte për synim të legalizonte sipërfaqen prej 1 mijë metrash të truallit të blerë në vitin 1997 në Paskuqan.

Ndërkohë, relatorja Pamela Qirko, theksoi gjatë seancës dëgjimore se; Troci jeton prej dy vitesh në një apartament me pronësi të paqartë në zonën e Pazarit të ri në Tiranë, që i është dhënë atij me qira pasi janë shpenzuar rreth 30 mijë euro për mobilim. Sipas saj, prona është fituar me klering nga A.Sh, ortak i një kompanie. Ajo shtoi se kjo pronë është identifikuar përmes denoncimit të një qytetari dhe ngrihen dyshime të arsyeshme mbi mënyrën e marrjes së saj me qira. Ndërkohë, vlera shumë e ulët e qirasë dhe investimi 30 mijë euro për mobilim në një pronë, që A.Sh nuk e përdor, është dukur mjaft i çuditshëm për trupën gjykuese.

https://boldnews.al/2019/10/21/kpa-shkarkon-perfundimisht-prokurorin-ramadan-troci/

The Doomed “Temporary” Solution for SPAK

With the election of Besnik Muçi as judge at the Constitutional Court and the dismissal of Ndini Tavani, the pool of potential prosecutors for the Special Anti-Corruption Prosecution Office (SPAK) has shrunk from 15 to 13 qualifying candidates. As the situation stands right now, 8 candidates from the qualifying list have passed…

Supreme State Audit Institution: Gov’t Cooked the Books, Concessions Out of Control

Supreme State Audit Institution: Gov’t Cooked the Books, Concessions Out of Control

In its audit report of the 2018 state budget cycle, the Supreme State Audit Institution (KLSh) has reached the alarming conclusion that the government’s concessions, also called public–private partnerships (PPPs), are „outside the control of the state.“ The disciplinary problems with the budget of the Rama government, however, go much deeper. In the introduction, the…