Falsche Versprechung rund EU Versprechungen von Edi Rama und Gent Cakaj

Klare Konditionen für den Gesprächs Beginn für den EU Beitritt, durch den Deutschen Bundestag, wo nur die Profi Kriminellen wie Knut Fleckenstein, Johannes Hahn, erhebliche Fortschritte sahen, weil des korrupte Banden sind inklusive der EU Commission!

Der Hirnlose Schwuchtel Kopf Gent Cakaj, als Pseudo Aussenminister krimineller Kosovo Clans ebenso, versprach den EU Gesprächs Beginn!

Edi Rama verwandelte Albanien erneut das Land, in die Drogen-, Geldwäsche Drehscheibe und für Luxus Auto Diebstahl wie in 1997 und viele Jahre später. Der Super kriminelle Innenminister Samir Tahiri, verkaufte den gesamten Polizei Apparat, unter dem Beifall von Martin Schulz, Knut Fleckenstein, einer kriminellen EU Botschaft:: an kriminelle Clans, die erneut frei operierten.

parlamenti-640x452

Die EU Bedingungen 10 Jahre alt, wurden nie erfüllt, weil die EU Banden so korrupt sind und bis heute nie ein Gesetz implementiert, der Staat an Kriminelle verkauft. Edi Rama ist nicht nur als Drogen Baron, Geldwäsche Experte schon vor 15 Jahren dokumentiert gewesen, sondern er hat die Lage von Albanien, für die Bevölkerung erheblich weiter verschlechtert.

37-Dialog

Heiko Maas, Michael Roth, Gent Cakaj finanzieren jede Betrugs NGO, wie LGBT Demonstrationen und Lügen ohne Ende der korrupten Dumm Leute

Kollege Gernot Erler versprach in 2000, die Voll Mitgliedschaft in der EU, der Albanischen Mafia.

Kaspar Theater von Edi Rama, Salih Berisha, Ilir Meta in Fortsetzung

Bundestag Set to Agree the Political Decision to Open EU Negotiation with Albania, Conditions the Start of Technical Talks

Bundestag Set to Agree the Political Decision to Open EU Negotiation with Albania, Conditions the Start of Technical Talks

The Bundestag will give the green light to the German government to vote in favor of opening EU accession talks with Albania in October, according to a draft resolution agreed by the two largest groups – CDU/CSU and SPD. The German parliament is expected to approve the draft resolution on Thursday, which agrees in principle…

 

Kushtet shtesë nga Gjermania si një litar shtesë për të “varurin”

5 Gedanken zu „Falsche Versprechung rund EU Versprechungen von Edi Rama und Gent Cakaj“

 1. Die Super kriminelle Richterin Arjana Fullani, versuchte dem Vetting zu entkommen. Auch in den Mafia Polizei Aufbau ab 2008 ganz Vorne dabei und verantwortlich für die Ermordung des Polizei Präsidenten von Shiak, weil die Frau und der Durres Richter Tabaku, einen verurteilten Mehrfach Mörder aus Tropoje frei liess.

  Taktischer Rücktritt / So sucht Arjana Fullani Gerechtigkeit, ohne zu benetzen

  Der Gesetzgeber „vergaß“, ehemaligen Richtern, die wieder eingestellt werden möchten, eine Eigentumsbeschränkung aufzuerlegen, obwohl das frühere Mitglied des Obersten Gerichtshofs eine 15-jährige Frist fordert, um nach seinem Rücktritt vor der Befreiung von der Justiz außer Kraft zu bleiben. Manöver, um wieder in das System zu gelangen
  Adriatic Doci 25. September, 07:18 | Letzte Aktualisierung: 25. September, 08:49 Uhr

  Dorëheqja taktike/ Ja si Arjana Fullani kërkon rikthimin në drejtësi pa Veting

  Ish-anëtarja e Gjykatës së Lartë Arjana Fullani, bashkëshortja e ish-guvernatorit të Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani, kërkon heqjen e afatit 15-vjeçar për të qëndruar larg drejtësisë, pasi u largua nga sistemi me vullnetin e saj, për t’i shpëtuar skanimit të trefishtë të Vetingut për ligjshmërinë e pasurisë, pastërtinë e figurës dhe aftësitë profesionale. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, në 23 korrik të 2019, vendosi të ndërpriste procesin e Vetingut për Arjana Fullani, pas largimit të saj fillimisht nga Gjykata e Lartë dhe më pas refuzimit për të shërbyer në gjykatën e apelit.

  Por, në vendimin e Komisionit të Vetingut, ndër të tjera theksohet humbja e së drejtës së Fullanit për t’u emëruar gjyqtar ose prokuror i çdo niveli, anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor ose i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Inspektor i Lartë i Drejtësisë ose Prokuror i Përgjithshëm, për një periudhë 15-vjeçare. Këtë pikë të vendimit, Arjana Fullani kërkon që ta rrëzojë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, duke sinjalizuar kështu një plan të saj për t’u rikthyer në gjyqësor, pas dorëheqjes taktike për të shmangur Vetingun. Në datën 4 shtator, zonja Fullani i ka kërkuar KPA që të heqë pjesën e ndalimit për një afat prej 15 vitesh për t’u rikthyet në gjyqësor.

  Pse Fullani kërkon heqjen e afatit ndalues?

  Ligji për statusin e gjyqtarëve dhe prokurorëve, i cili rregullon mënyrën e emërimit të ish-gjyqtarëve dhe ish-prokurorëve në drejtësinë e re, nuk parashikon kontrollin e pasurive dhe figurës për ish-gjyqtarët që duan të rikthehen në sistem. Kjo duket se është edhe arsyeja se pse Arjana Fullani i kërkon Kolegjit të Apelimit heqjen e kriterit ndalues për t’u rikthyer prej 15 vitesh. Nëse Kolegji i Posaçëm i Apelimit e rrëzon periudhën e ndalimit prej 15 vitesh, Arjana Fullani mund të rikthehet në sistemin e drejtësisë pa iu nënshtruar kontrollit të pasurive dhe figurës.

  Më konkretisht, neni 36 i ligjit për statusin e gjyqtarëve dhe prokurorëve parashikon mënyrën e emërimit të ish-gjyqtarëve dhe ish-prokurorëve në drejtësinë e re. Sipas pikës 1 të këtij neni, brenda afatit dyjavor, nga data e publikimit të listës së të diplomuarve, ish-gjyqtarët dhe ish-prokurorët mund të kandidojnë për t’u riemëruar, pas marrjes së ftesës, në përputhje me përcaktimet në pikën 1, të nenit 39, të këtij ligji.

  Po çfarë parashikon neni 39?
  Pika 1 i nenit 39 i ligjit për statusin e magjistratëve, parashikon që brenda muajit qershor të çdo viti, pas përfundimit të procedurave të transferimit paralel dhe ngritjes në detyrë, secili Këshill shpall vendet e lira për të emëruarit. Pra, nuk ka asnjë parashikim për kontrollin e pasurive dhe figurës. Ndërkaq, ndryshe janë kushtet për të diplomuarit në Shkollën e Magjistraturës. Ata, sipas pikës ‘c’ të nenit 35 të këtij ligji, duhet t’i nënshtrohen kontrollit të pasurisë dhe figurës. Pra, vendimi i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit do të jetë vendimtar për fatin e Arjana Fullanit në raport me drejtësisë. Të njëjtën kërkesë kanë bërë edhe ish-anëtarët e Gjykatës së Lartë Evelina Qirjako dhe Aleksandër Muksaj.

  Beteja për t’u larguar
  Arjana Fullani, u emërua në Gjykatën e Lartë në korrik të vitit 2008 nga Partia Demokratike, ndërsa u dekretua nga Bamir Topi, në atë kohë President. Në korrik të vitit 2017, Fullani u largua nga Gjykata e Lartë, ndonëse sipas ligjit mund të qëndronte në detyrë pa limit kohor, deri kur të zëvendësohej. Pavarësisht largimit nga Gjykata e Lartë, Fullani, sipas KPK, nuk e humbi statusin e magjistrates, pasi kishte të drejtë të shërbente si gjyqtare në Gjykatën e Apelit.

  Për rrjedhojë, në datën 15 mars të 2019, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka përzgjedhur zonjën Fullani më anë të shortit për t’iu nënshtruan procesit të Vetingut. Por, Arjana Fullani, në 30 prill të 2018, i ka dërguar një shkresë KPK, ku njoftonte se nuk ka paraqitur kërkesë për t’u emëruar gjyqtare në Gjykatën e Apelit dhe se ka filluar ushtrimin e veprimtarisë ekonomike private në profesionin e avokatit. Në këto kushte, ajo ka vlerësuar se statusi i saj si gjyqtare ka mbaruar.

  Ndërkaq, Komisioni i Vetingut, me një shkresë drejtuar Arjana Fullanit, ka vlerësuar se, megjithëse znj. Fullani i ka mbaruar mandati si anëtare të Gjykatës së Lartë, ajo për shkak të ligjit vijon të gëzojë statusin e magjistrates. Fullani i është drejtuar sërish Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, duke kërkuar pushimin/ndërprerjen e procesit të rivlerësimit, për shkak se pretendonte se nuk është subjekt i Vetingut. Gjatë kësaj beteje me shkresa, Komisioni i Vetingut ka vënë në lëvizje Këshillin e Lartë Gjyqësor.

  Nga ana e tij, KLGJ i është drejtuar znj. Arjana Fullani duke i kërkuar konfirmim për të drejtën e saj për t’u caktuar në një pozicion nivel apeli. Me shkresën e datës 08.04.2019, znj. Arjana Fullani ka konfirmuar faktin se “nuk dëshiron të emërohet si gjyqtare në nivel Apeli as tani dhe as në të ardhmen”. Më tej, Këshilli i Lartë Gjyqësor, me shkresën e datës 25.04.2019 informoi Komisionin e Vetingut se ka vendosur të deklarojë mbarimin e statusit të magjistratit, për ish-gjyqtaren e Gjykatës së Lartë, znj. Arjana Fullani. Pas këtij vendimi, KPK ka vendosur që të ndërpresë Vetingun për Arjana Fullanin.

  Emërimi magjistrat i ish-gjyqtarëve dhe ish-prokurorëve
  1. Brenda afatit dyjavor, nga data e publikimit të listës së të diplomuarve, ish-gjyqtarët dhe ish-prokurorët mund të kandidojnë për t’u riemëruar, pas marrjes së ftesës, në përputhje me përcaktimet në pikën 1, të nenit 39, të këtij ligji. Kërkesa për t’u riemëruar si magjistrat duhet të përcaktojë renditjen preferenciale të tre gjykatave ose prokurorive.

  2. Brenda afatit njëmujor që nga data e publikimit të listës së të diplomuarve, Këshillat shqyrtojnë kërkesat e paraqitura për emërim dhe emërojnë magjistrat kandidatët që:

  a) përmbushin kriteret e shkronjave “a”, “b”, “d”, “dh”, “ë” dhe “f”, të nenit 28, të këtij

  ligji;

  b) janë diplomuar në Shkollën e Magjistraturës dhe kanë ushtruar funksionin e magjistratit për të paktën 5 vjet në 15 vitet e fundit;

  c) nuk duhet të kenë mbajtur funksione politike në administratën publike, ose pozicione drejtuese në parti politike, gjatë 10 viteve të fundit përpara kërkesës për riemërim si magjistrat.

  3. Brenda afatit njëmujor nga data e publikimit të listës së të diplomuarve, Këshillat refuzojnë të riemërojnë çdo person që nuk plotëson kriteret e përcaktuara në pikën 2, shkronja “a”, të këtij nen

  https://shqiptarja.com/lajm/doreheqja-taktike-ja-si-arjana-fullani-kerkon-rikthimin-ne-drejtesi-pa-veting

   

  Gefällt mir

 2. US Department of State Berichte und Titel Story, über Edi Rama’s Super Idioten: „Aussenminister“ Cent Cakaj

  Die Ex-Aussenminister Arta Dade, macht sich lustig über die Edi Rama Diplomaten Show

  Dumm Mafiosi erhalten einen Staatsempfang mit Vorsatz, denn es war vor 20 Jahren schon bekannt, was für krimineller Vogel Edi Rama ist.

  Berlin, Angela Merkel der Drogen Boss: Edi Rama
  Edi Rama und seine lächerliche Schwuchtel, als Fake Aussenminister: Gent Cakaj, sind echt merkwürdige Gestalten, aber für Angela Merkel reicht es, oder für Michael Roth

  Heiko Maas, Michael Roth, Gent Cakaj finanzieren jede Betrugs NGO, wie LGBT Demonstrationen und Lügen ohne Ende der korrupten Dumm Leute

  Xhillari Rea, Tochter von Linda Rama Gent Cakaj

  Original Georg Soros Müll, ohne jede reale Bildung, Schule und Erfahrung, wie auch die peinlich dumme Besan Shahini, nur NGO Erfahrung, der Ehemann vom FBI verhaftet wegen Betrug in den USA.

  Arta Dade: Diplomacia s’bëhet me show”, Rama nuk ka eksperiencë

  Gefällt mir

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s