El Dorada für Kriminelle die Durres Strände in Tradition: Currilla, Kallmi, PIsta Illyria, Rruga Taulantia

Fortschritte im EU Verbrecher Imperium! Komplette grosse Strände, wurden geräumt, welche von Profi kriminellen Banden besetzt sind, aber die Frage ist: wie lange?

Zur Show räumt die Stadtpolizei einen sehr kleinen Strand in der Rruga Taulantia, wo Alles illgel gebaut ist, durch Extrem Mafia Clans der Politik.

Die unendliche Story der illegalen Bauten an der Küste, so Kriminelle Freie Fahrt haben, Biotope und die Küstenwälder abholzten.

Kriminelle in der Zone Touristik 2018 Curilla
illegle Abwasserleitungen zerstören die Zone touristik Currila, Durres durch Erosion
Erosion an der Küste, durch illegale Strassen und Rodungen
Currilla 2014. Projekt Lefter Koka

Abfall Tourismus: Der Sand von Durres ist privatisiert, 80% der privaten Strände, 20% kostenlos für Urlauber

Kavaje Müll Abfuhr, EU finanziert, die Abfälle werden in den Wäldern abgelagert, oft in Touristischen Gegenden

Durrës, bregdeti i pushtuar nga ndërtimet e paligjshme

Nga Geri Emiri dje në 09:45
Durrës, bregdeti i pushtuar nga ndërtimet e paligjshme

Qershorin e vitit të kaluar në Zonën e Plazhit në qytetin e Durrësit, disa subjekte private shtuan një sipërfaqe prej rreth 12.000 metër katrorë me beton dhe rërë kundrejt detit. Megjithë përgjegjësinë ligjore, institucionet dështuan në mbrojtjen e vijës bregdetare nga ndërtimet e paligjshme. Porta Vendore ka kryer një vëzhgim 2 mujor në qytetin e Durrësit, ku rezulton se në plazhin e Currilave dhe në Zonën e Plazhit, subjektet private kanë ndërtuar dhe vijojnë të shtojnë territorin e tyre me beton kundrejt detit.

 

Inspektoriati Vendor i Mbrojtjes së Territorit (IMT) në bashkinë Durrës është përgjegjës për kontrollin dhe ndalimin e ndërtimeve të paligjshme në bregdetin e Durrësit. Megjithatë nisja e sezonit turistik po shoqërohet paralelisht me punime në një tjetër zonë të qytetit, në plazhin e Currilave. Aty subjektet private i kanë “hipur në kurriz” detit me ekskavatorë, duke hedhur gurë e ndërtuar platforma.
Sipas administratorëve të subjekteve private, shkak për këto punime është bërë fenomeni i erozionit. Por teksa qytetarët shprehin indinjatën se po humbasin hapësirën për të bërë plazh, për hidrobiologun Olsi Nika këto ndërtime mbi det po shkatërrojnë katet ku jetojnë gjallesat ujore dhe po ndotin cilësinë e ujërave.

Ndërsa planifikuesi i territorit, Artan Kacani, i sheh si të dështuara këto iniciativa të biznesit privat, pasi sipas tij duhet një studim dhe plan ndërhyrje nga institucionet përgjegjëse.

Inspektoriatet ekzistojnë vetëm në dokumente

Inspektorët e IMT-së në bashkinë Durrës dhe ata të Inspektoriatit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit (IKMT) kanë për detyrë kontrollin dhe ndalimin e ndërtimeve të paligjshme në bregdet. Por nga dokumentet që Porta Vendore siguroi nga institucionet, zbuloi se në vitet 2017-2018 për disa raste ndërtimesh mbi det, megjithëse në sipërfaqe të konsiderueshme dhe pranë zonave urbane, në asnjë rast procedurat ligjore nuk i kishin nisur këto inspektoriate, por ishin informuar nga punonjësit e Agjencisë Kombëtare të Bregdetit (AKB).
IKMT bëri me dije për Portën Vendore se është IMT e bashkisë Durrës që ka kompetencë direkt mbi territorin dhe puna e IKMT-së është mbështetëse. Këtyre dy institucioneve ju drejtuam Kërkesë për Informacion, që morën përgjigje vetëm pas dy muajsh pritje dhe ndërhyrjes së Komisionerit për të Drejtën e Informimit.

Vitin e kaluar në Zonën e Plazhit ekskavatorët u futën në det dhe pas punimeve për disa muaj, u ndërtua një platformë betoni prej rreth 12.000 m2. Llogaritje e bërë nga Porta Vendore me anë të “Google Earth”.
Inspektoriati i Mbrojtjes së Territorit në bashkinë Durrës, më datë 24.03.2017, ka nxjerrë vendim prishje, dhe në muajin maj, IKMT ka shprehur gatishmërinë për prishjen, duke e mbështetur IKMT Durrës me burime njerëzore.
IMT në bashkinë Durrës bëri me dije për Portën Vendore se ka shkuar për të bërë ekzekutimin e vendimit, me ekskavator, por nuk ka qenë e mundur, pasi platforma e betonit është në det dhe nuk i disponojnë mjetet dhe makineritë e duhura. Më tej bëhet me dije se mbështetja e IKMT-së ishte në burime njerëzore dhe jo në mjete e makineri që i nevojiteshin për ndërhyrjen.
E njëjta situatë vlen edhe me ndërtime në zonën e bregdetit të Kallmit, ku IMT në bashkinë Durrës shpreh të njëjtin argument për mosndërhyrjen e saj. Ndërkohë që duket se nuk është parë e arsyeshme marrja e mjeteve me qira, për të kryer prishjen apo që ndërtimet të ndaloheshin që në krye të herës, siç edhe Ligji për Inspektimet e dikton.
“Për vitin 2017 nuk mund t’ju japim informacion të plotë pasi për llogari të procedimit penal… datë 05.10.2017 është bërë sekuestro e protokollit të inspektoriatit nga Prokuroria e rrethit Durrës, duke u bërë kështu një nga arsyet e vonesës së kthimit të përgjigjes ndaj kërkesës suaj”, u përgjigj më tej bashkia Durrës për Portën Vendore.
Porta Vendore tentoi të kontaktonte administratorët e subjekteve private që kanë ndërtuar mbi det në zonën e Plazhit dhe në Currila, për të cilët Prokuroria e Durrësit po kryen hetime prej muajsh, por ata zgjodhën të mos përgjigjeshin.

Prej vitesh lokalet e ngritura mbi brezin e rërës në Currila, i kanë mohuar qytetarëve të drejtën për të bërë plazh. Por kjo nuk i përket vetëm pjesë e së shkuarës. Në mars të këtij viti, rreth 30 metra nga deti, mbi rërën e zonës Pranë Urës së Dajlanit nisi ndërtimin i një hotel 7 katësh. Megjithëse ishin ngritur 3 kate, IMT i bashkisë Durrës nuk kishte ndërhyrë për të verifikuar ligjshmërinë e tij dhe u desh nisja e hetimit nga ana e Prokurorisë që punimet të pezulloheshin.
Në ligjin për Menaxhimin e Integruar të Burimeve Ujore, lidhur me veprimtaritë në brigje ndalohet depozitimi i inerteve në bregdet dhe në tokat pronë private dhe shtetërore, përbri brigjeve të deteve, sepse duhet detyrimisht të lihet një sipërfaqe toke e lirë për përdorim publik, me gjerësi nga 5 deri në 100 metra nga këto brigje.
Por në bregdetin e Durrësit përveçse po ndërtohen pallate 30 m larg bregut, lokalet po ndërtojnë platforma prej betoni mbi det, në Currila dhe Plazhin e Durrësit. Ashpërsimi i Kodit Penal me dënimin me burgim deri në 1 vit për ndërtimin pa leje në tokën në pronësi të pronarit dhe dënimin me burgim 1-5 vjet kur kjo bëhet në tokën publike ose shtetërore,duket se nuk i ka stepur bizneset për pasojat ligjore nga ndërtimi i paligjshëm në bregdet, kjo edhe për shkak të mos dënimit ende të asnjë prej shkelësve.

Bashkia Durrës, shembulli i “zaptimit” të bregdetit

Në dhjetor të vitit 2016 dhe deri më sot , bregdeti përbri portit të qytetit dhe shëtitores “Taulantia” vijon të mbushet me dherat dhe inertet që sillen nga sheshi publik në ndërtim, “Veliera”. Inspektoriati Shtetëror i Ujërave e ka gjobitur kompaninë ndërtuese “Everest” sh.p.k me 2 milion lekë, për ndotje të bregdetit dhe i la detyrë që ta rikthejë zonën siç ishte.
Por ndërhyrja po bëhet me dijeninë e bashkisë Durrës, e cila bëri me dije për Portën Vendore se aty do të ndërtohet një parkim publik. Në Vlerësimin e Ndikimit në Mjedis (VNM) të projektit “Veliera”, shkruhet; se vendi i depozitimit të dherave do të bëhet në vijim me autoritetet vendore. Sipas Olsi Nikës nga EcoAlbania, vendi i depozitimit duhej të ishte përcaktuar qartësisht, pasi kështu VNM-ja është e paplotë.

Durrësi, qyteti bregdetar pa plazh

Qytetarët e Durrësit përveç mungesës së hapësirës publike për të bërë plazh, po përballen me zaptimin e brezit të rërës nga ndërtimet shumëkatëshe.
“Është prishur komplet pamja e bregdetit dhe futen njerëz të paautorizuar, duke zënë hapësirën e detit dhe të plazhit. Dalin e na thonë edhe mos shikoni këtu, mos u afroni. Nuk na lejnë të vendosim as çadrat”, tha për Portën Vendore Anxhelin Xhikola, teksa kishte ardhur për të pushuar në Zonën e Plazhit të Durrësit.

Përveç zaptimit të hapësirës publike, këto ndërhyrje në bregdet po dëmtojnë edhe ekosistemin detar.
“Së pari dëmtohet kati i Cirkalitoralit, që është ajo pjesë e tokës e cila vetëm laget nga piklat e ujit kur bien dallgët. Më pas vjen kati i Mediolitoralit, ku janë të gjitha ato gjallesa që janë pjesë e zinxhirit ushqimor me të cilat rriten gaforret, peshqit etj.”, u shpreh hidrobiologu OlsiNika.
Specia Livadhet e Posedonias njihen si “mushkëria e gjelbër e Mesdheut”, pasi në 1 metër katror prodhojnë 14 litra oksigjen në ditë dhe strehon rreth 25 % të të gjithë faunës së detit Mesdhe dhe këto ndërtime e rrezikojnë.
“Ato janë brenda në det dhe kur ne shtojmë 2 metra sipërfaqe kundrejt detit, kufiri i tyre shtyhet me 15 metra më larg”, tha më tej Nika.
Porta Vendore kontaktoi disa prej subjekteve që kanë betonizuar detin, të cilët u shprehën në kushtet e anonimitetit se janë të detyruar ta bëjnë këtë si pasojë e erozionit.
Sipas planifikuesit të territorit, Artan Kacani, shkak kryesor për këtë fenomen natyror janë bërë ndërtimet pa kriter në bregdet dhe marrja e masave për zbutjen e erozionit bëhet nga autoriteti publik përgjegjës dhe jo nga privati me iniciativën e lirë.
“Sipas Planit Ndërsektorial mbi Bregdetin, zona e Plazhit në Durrës ka një situatë nga më të rënduarat në shkallë kombëtare, respektivisht nga 10 deri në 100 ton për hektar gërryen deti në vit. Ndryshe nga zonat e tjera kombëtare, ky nivel i erozionit shtrihet buzë detit”, shtoi më tej Kacani për Portën Vendore.
“Erozioni nuk mund të shmanget me hedhjen e kësaj sasie lëndësh të ngurta, pasi më vonë do të ketë edhe aksidente, pasi rrymat detare do i shkatërrojnë këto struktura pas 5 vitesh dhe veprimtarinë gërryese të rrymave detare mund ta kufizojnë vetëm aluvionet e lumenjve që sjellin vazhdimisht prurje dhe jo veprimtaria njerëzore, në mënyrë spontane”, vëren Olsi Nika.
Teksa ekspertët kritikojnë këtë ndërhyrje të paplanifikuar në territor, qytetarët përballen me mungesën e plazhit për të pushuar.
“Sa vjen e po shohim që plazhet po betonizohen, është bërë pothuajse e pamundur që qytetarët të bëjnë plazh. Tani do fillojmë ta bëjmë plazhin me varkë dhe jo që të marrim çadrën dhe të ulemi në rërë si dikur”, u shpreh për Portën Vendore Pano Ceka, teksa po shëtiste në zonën e Currilave.

IMT Durrës, në “rrjetën” e prokurorisë

Fenomeni i betonizimit të bregdetit të Durrësit është aq i vjetër në vite, sa edhe vetë karriera e drejtuesve të strukturave përkatëse në bashkinë Durrës.
Në shkurt të këtij viti bëri bujë pezullimi nga detyra i drejtorit të Planifikimit dhe Zhvillimit të Territorit në bashkinë Durrës, Adhurim Qehajaj, pasi kishte lëshuar lejen e ndërtimit për hotelin 7 katësh në zonën pranë Urës së Dajlanit, në një distancë rreth 30 metra nga deti.

IKMT pezulloi punimet pasi Prokuroria Durrës njoftoi se leja është dhënë në kundërshtim me ligjet për planifikimin dhe zhvillimin e territorit, ku u theksua se zona ku është dhënë leja është e përcaktuar si zonë e Rëndësisë Kombëtare dhe është Këshilli Kombëtar i Territorit organi kompetent përgjegjës për të miratuar lejet e zhvillimit dhe të ndërtimit për zona të rëndësisë kombëtare, e jo bashkia Durrës.

Po në muajin shkurt 2017, policia njoftoi se dërgoi në Prokurori rastin e disa inspektorëve të IMT-së në bashkinë Durrës, pasi nuk kishin marrë masat e duhura për kontrollin dhe verifikimin e punimeve në një objekt në lagjen numër 13.
Edhe vetë kreu i IMT-së në bashkinë Durrës, Artur Çela, u pezullua nga detyra në prill të këtij viti, pasi nuk kishte prishur një objekt disakatësh në lagjen numër 17 të qytetit. Pas shumë vitesh nga marrja e kësaj detyre, ai u zëvendësua nga avokati Ardian Halili. Drejtorët Çela dhe Qehajaj po hetohen nga prokuroria për “shpërdorim detyre”.
Porta Vendore ju drejtua Prokurorisë së Durrësit, që bëri me dije se përveç hetimit të zyrtarëve të bashkisë Durrës, ka dërguar në Gjykatë 3 raste të ndërtimit të paligjshëm mbi det.

Po ashtu, “Kemi në fazën e hetimit një procedim penal për ndërtim pa leje me vendndodhje në det dhe po verifikohet një material kallëzues për ndërtim pa leje në det”, bëri me dije për Portën Vendore Prokuroria Durrës, nëpërmjet një Kërkese për Informacion.
Duket se në të gjitha rastet ku IMT në bashkinë Durrës nuk ka ndërhyrë për të zbatuar ligjin, është nisur një hetim ,pasi Prokuroria Durrës na bëri me dije se për ndërtimin e platformës prej betoni në Plazh Durrës, në Currila dhe për punimet e projektit “Veliera”, prej muajsh po hetohen.


Botuar në Porta Vendore.al

Kallmi von Kriminellen besdetzt um 2012

Currila Wasserwerke, Kazai Agim Hoxha Mafia zerstört die Zone Touristik in 2012
Oerd Bykylbashi Mafia. Biottop Zertösrung Currila in 2014

EU finanziert

Gangster und der Lesben Club der SPD HIrnlosen:
Lefter Koka, Barbara Hendricks
Gangster und der Lesben Club der SPD HIrnlosen:
Lefter Koka, Barbara Hendricks

Ein illegales LOkal in Tirana wird zerstört. Ein Lokal von über 50.000 illagalen Lokalen

Die Orikum Regierungs Mafia, baute nach dem Chaos von 2009 erneut illegale MOlen, Strandpromenaden auf ihren gestohlenen und besetzten Grundstücken. Nun wird abgerissen, wohl weil sich ein Edi Rama Partner gestört fühlt

 

Ksmali INseln ist vollständig  von Kriminellen besetzt, oft Regierungsnahmen Banden

HIer Süd Albanien bei Himari, wo sich ebenso GTZ, KfW finanziert Verbrecher ansiedeln

 

https://albaniade.files.wordpress.com/2018/06/317cc-perivole.jpg

 

Aler S

Edi Rama verkauft mit Lügen das Betgrugsprojekt

Die Eitelkeit der Religösen Führer in Albanien. einen Orden für den Erzbischof von Skhoder, durch den Mafia Präsidenten Ilir Meta

Orden erhalten Alle! Doris Pack, jeder korrupte EU oder US Missionsleiter. Primitive Foto Termin Leidenschaft, wie bei der Deutschen Botschafterin „Susanne Schütz“, welche krankhaft in ihrer Hirnlosigkeit, jedem Kriminellen einen Foto Termin anbietet im Stile von Frank Walter Steinmeier, dem Selbstdarsteller und Verbrecher Aussenminister von Deutschland.

Steinmeier: Fototermin mit Terroristen und Kopfabschneidern:

https://tse3.mm.bing.net/th?id=OIP.Mgxg_nj49lEHjtL_P8fxWwAAAA&pid=15.1&P=0&w=268&h=179

Steinmeier Pate der Albanischen Verbrecher Clans und hier mit Ilir Meta, welche 2015 erneut verhaftet werden sollte, durch den Generalstaatsanwalt: Adriatic Llalla, was die Internationalen Verbrecher Banden erneut verhinderten.

Auch der Vatikan, hat eigene uralte Experten, welche alle paaar Jahre nach Albanien gesandt werden, um reale Hintergründe über die Zustände zu erfahren. Die Treffen sich mit den Komikern der Religösen Führer nicht einmal.

Foto e ditës

Arqipeshvi i Shkodrës, Imzot Angelo Massafra mori nga presidenti Ilir Meta, Dekoratën e Lartë “Nënë Tereza”. Çmimi iu akordua për kontributin e shquar në drejtim të ripërtëritjes shpirtërore të besimit katolik në vendin tonë, për nxitjen, inkurajimin e promovimin e vazhdueshëm të bashkëjetesës paqësore, harmonisë dhe dialogut ndërfetar dhe në  mirënjohje ndaj përkushtimit të paepur për zhdukjen e fenomenit të gjakmarrjes dhe rivendosjen e pajtimit kombëtar.

Meta u shpreh se ky vlerësim solemn përkon me jubileun e Vitit të Skënderbeut dhe nga ana tjetër dekorata mban emrin e Shenjtores së madhe për mbarë njerëzimin, Nënë Tereza .

 

13 % weniger Touristen in 5 Monaten in 2018 im Edi Rama Müll Tourismus

Betrugs System in Fortsetzung: Die Albanische Regierung will ab 1. Juli alle Gesetze durchsetzen, rund um Lebensmittel Gesetze, Sport Boote oder Umwelt Gesetze. Die Besetzung der Küste, die illegale Legalisierung der besetzten Grundstücks und Geldwäsche Lokale mit Drogen und Prostituierten. Man will es nicht dulden, was nun seit 20 Jahren eine Comedy Nummer der jeweiligen Regierungen ist.

Gesetze und Grundstücks Rechte gelten schon lange nicht mehr für die über 30.000 illegalen Mafia Bauten an der Küste. 2 Polnische Motorrad Touristen wurden bei Tepelene von einem 44 jährigem Mann beraubt. Das gab es früher nur in Nord Albanien und sagt Alles über die erfundene Gastfreundschaft, wenn gezielt Touristen getrogen und beraubt werden. Vor allem Kosovo Touristen meiden Albanien inzwischen, womit Alles gesagt ist.

Mit über 1 Milliarde € wurde durch die Westliche Mafia angeblich der Tourismus gefördert, welche nur das Land und jedes Gesetz zerstörte.

Aball in die Nationalparks, Flüsse und ins Meer, Albanien zerstört mit Kriminellen jeden Tourismus, die UMwelt

Chef InSpektor von RruogZhine verhaftet, im Super Skandal mit den gestohlenen Grundstücken an den Stränden von Spiell

Arrestohet ish kryeinspektori i Bashkisë Rrogozhinë, në kërkim për tjetërsimin e pronave në Spille

 

Postuar: 27/06/2018 – 07:58

Policia ka arrestuar ditën e djeshme një tjetër zyrtar të Bashkisë së Rrogozhinës të përfshirë në skemën e tjetërsimit të pronave në bregdetin e Spillesë. Në pranga ka rënë kryeinspektori i bashkisë, Artur Tosku, i cili akuzohet për shpërdorim detyre. Tosku ishte shpallur në kërkim nga policia që prej fillimit të këtij viti, kur u arrestuan disa zyrtarë dhe ish zyrtarë të bashkisë dhe hipotekave që kishin abuzuar me pronën publike në plazhin e Spilles. Në sajë të operacionit “Ranishtja 2”, në 20 shkurt të këtij viti, policia vuri në pranga disa zyrtarë, të cilët në bashkëpunim me njëri-tjetrin, duke abuzuar me detyrën duke falsifikuar dokumentet, duke bërë ndryshim e zërit kadastral për një sipërfaqe prej 110.000 m2 tokë në vijën bregdetare Spille Kavajë dhe në fshatrat përreth, duke e tjetërsuar nga “tokë pa frut” në „tokë arë” dhe më pas kanë bërë ndarjen në mënyrë të kundraligjshme të kësaj sipërfaqe toke, në interes të tyre dhe personave të tjerë. Në mesin e të akuzuarve në atë kohë ishte edhe kryetari i Bashkisë së Rrogozhinës, Beqir Nuredini, ndaj të cilit është caktuar masa e sigurisë “Detyrim paraqitjeje”, ku ju sekuestrua dhe pasaporta.

Hetimet

Sipas dosjes hetimore për abuzimet në Spille, deri tani janë hetuar 23 persona për tjetërsimin e pronave nëpërmjet krijimit të një mekanizmi të njëjtë, duke administruar AMTP të një periudhe mbi 15 vjet, në kundërshtim me ligjin, më pas duke proceduar me konfirmimet nga zyrat e Këshillit të Qarkut Tiranë, duke fshehur dhe zëvendësuar konfirmimet e qarkut me konfirmime që parashtrojnë rrethana të rreme, nëpërmjet falsifikimit të statusit të parcelave apo pasurive të veçanta, duke i bërë pjesë e dosjes të aplikuesve kanë arritur t’i regjistrojnë si pasuri personave të ndryshëm. Në vijim të hetimeve ka rezultuar se këto pasuri janë regjistruar e më pas janë tjetërsuar nga persona të tjerë, nëpërmjet shitblerjeve në një periudhë tepër të shpejtë, në kundërshtim të hapur me ligjin. Gjithashtu janë kryer hetime dhe në lidhje me ndërtimet e 27 lokaleve përgjatë vijës bregdetare, ku vetëm 4 persona rezultojnë të jenë banorë të zonës, ndërsa të gjithë personat e tjerë janë qytetar të rretheve të tjera. Ndërtimet e këtyre lokaleve rezultojnë vetëm mbi bazën e një aplikimi në Bashkinë Rrogozhinë, duke paraqitur vetëm një plan vendosje, kjo sipas preferencave të investitorëve, pa pasur asnjë plan zhvillimor të Bashkisë Rrogozhinë. Së bashku me procedimin penal N.92 viti 2017 është vendosur bashkimi edhe i procedimit penal Nr.201 viti 2017. Nga ky procedim penal ka rezultuar se: Nga ana e Komandës së Forcës Ajrore dhe nga ana e Komisariatit të Policisë Rrogozhinë është bërë kallëzim penal. Në pronën Poligoni i Qitjes Rreth-Greth me numër pasurie 368 është konstatuar prerje pyjesh dhe pastrim i barishteve nga një grup punëtorësh. Këta punëtor janë sjellë nga shtetasi Idlir Karkini, i cili ka certifikatë pronësie për këtë sipërfaqe toke në pyllin dhe rërën buzë detit. Në kallëzim pretendohet se kjo tokë është pronë shtetërore në pronësi të aviacionit shqiptar. Ministria e Mbrojtjes ka aplikuar 3 herë për regjistrimin e pronës së saj nga viti 2005-2007 dhe nuk i është regjistruar kjo pronë, ndërsa në vitin 2016 kjo pronë regjistrohet në favor të Idlir Karkinit. Nga Këshilli qarkut Tiranë jemi informuar se shkresa Nr.2147 dt.28.12.2015 e Këshillit të Qarkut Tiranë drejtuar ZVRPP Kavajë, që ka shërbyer për ndryshimin e zërit kadastral nuk është përgatitur nga Institucioni i tyre dhe nuk është dërguar në ZVRPP Kavajë. Ndërsa shkresa Nr.5836 dt.18.11.2015 e ZVRPP Kavajë nuk është dërguar fare në Këshillin Qarkut Tiranë as dorazi dhe as me postë./ Elvis Myrta

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Zhgënjejnë turistët, numri i pushuesve bie me 13% në 5 mujor

26/06/2018 1:49 PM 0 komente

Numri i shtetasve të huaj që vizituan Shqipërinë gjatë 5-mujorit 2018 pësoi një rritje vjetore me 7 për qind, por nga ana tjetër numri i të huajve që zgjodhen Shqipërinë për pushime ka pësuar një rënie të ndjeshme, me rreth 13 për qind në krahasim me pesëmujorin e parë 2017.

Sipas shifrave të INSTAT gjatë periudhës janar-maj 2018 numri i të huajve për pushime në Shqipëri ishte 50 mijë më pak se periudha respektive e një viti më parë.

Siç shihet prej të dhënave të detajuara nga hyrjet e shtetasve të huaj sipas qëllimit, vizitoret këtë vit janë më të shumtë në numër për vizita të shkurtra ditore. Kjo kategori u rrit me 89 për qind, por gjithsesi numri i tyre mbetet i ulët në raport me totalin. Vizitat ditore nga rreth 26 mijë që ishin në 5-mujorin e 2017 arritën në rreth 49 në janar-maj të këtij viti.

Duket se diferencën në rritjen e vizitoreve të huaj e kanë bërë “Vizitorë të tjerë” , të cilët nuk hyjnë në kategorinë e turistëve. Më janar-maj 2018 u numëruan 955 mijë të tillë me një rritje 14 për qind në raport me vitin e kaluar.

Rritje me 6 për qind shënuan edhe udhëtimet tranzit me rreth 61 për qind ku shumë të huaj përdoren territorin e Shqipërisë për të udhëtuar drejt vendeve të tjera.

Në muajin maj situata është përmirësuar disi, pasi pushuesit e huaj janë rritur me 12 për qind krahasuar me majin e vitit 2017, kryesisht prej prenotimeve që ishin bërë paraprakisht nga agjencitë e huaja qysh vitin e kaluar kryesisht në zonën e plazhit të Durrësit.

Banka e Shqipërisë raportoi pak ditë më parë se, shpenzimet e turistëve në Shqipëri ishin 331 milionë euro në tremujorin e parë të vitit, me një rritje prej gati 10% në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë.  Por, në kahun tjetër, shpenzimet e shqiptarëve në udhëtimet jashtë vendit arritën në 254 milionë euro, me rritje prej 12.3% me bazë vjetore.

Për shkak të rritjes me ritme më të larta të shpenzimeve të shqiptarëve jashtë, bilanci neto, pra paratë që mbeten në vend nga aktiviteti turistik ishte 78 milionë euro, nga 76 milionë euro në tremujorin e parë 2017, pra me një përmirësim minimal prej vetëm 2 milionë eurosh.

Bilanci real i fitimeve në turizëm tregon për një situatë të vakët në sektor

Numri i shtetasve të huaj të hyrë në vendin tonë në pesëmujorin e parë e 2018 është 1.423.367 duke u rritur me 7,7 %, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2017.

Në maj 2018, ndër vendet që kanë hyrjet më të larta të shtetasve në Shqipëri, Gjermania ka patur rritjen më të madhe me 61,5 %, ndërsa uljen më të madhe e kanë patur shtetasit nga Kosova me 8,7 %. Në pesëmujorin e parë 2018, ndër vendet që kanë hyrjet më të larta të shtetasve në Shqipëri, Polonia ka patur rritjen më të madhe 34,4 % .

 

INSTAT nxjerr shifrat: Numri i pushuesve të huaj bie me 13 %

Numri i shtetasve të huaj që vizituan Shqipërinë gjatë 5-mujorit 2018 pësoi një rritje vjetore me 7 për qind, por …

Banorët e fshatit Gur të njësisë administrative Remas thonë se janë në prag katastrofe mjedisore dhe për këtë fajësojnë hedhjen e mbeturinave nga bashkia Divjakë në një nga zonat e e mbrojtura, 500 metra prej lagunës së Karavastasë.

Prej më shumë se 4 vitesh bashkia Divjakë shkarkon këtu kamionët me mbetjet e grumbulluara në të gjithë zonën e Divjakës.

Ujërat që kalojnë nëpër plehra nga kodra zbresin në tokat e fermerëve e më pas përfundojnë në lagunë nëpërmjet kanaleve.

Hedhja e mbeturinave në këtë zonë është e paligjshme. Në vitin 2014 këshilli i komunës Remas vendosi që ta kthente këtë vend në pikë grumbullimi për mbetjet e bizneseve por nuk u miratua nga ana e ish nënprefektit të Lushnjes Ilir Dervishi, pasi komuna nuk e kishte në pronësinë e saj këtë vend.

Top Channel

Plastic thrown in rivers destroys nature around them and seas

06/18 18:44

 

Die gesamte Privatisierung ein reiner Betrug diverser Mafia Regierungen der Internationalen, um auch die Entwicklungsgelder zustehlen. Über 200 ausl. Offshore Ölfirmen hinterliessen Wüsten und hohe Millionen Kredit Schulden in Albanien. Aktuell die ABI Offshore Bank mit Rezzo Schlauch und Albaner Mafia Frau, der Ehefrau von Edi Rama im Vorstand na

siehe PPP Projekte der Kriminellen des BMZ, Klima Betrug, Berlinwasser, KfW – GTZ Projekte, Bundesdruckerei usw.

Vorneweg die Banken Mafia, Raiffeisenbank in Österreich, Deutsche Bank, Erste Bank wo immer Profi Kriminelle, ohne Banklehre und Ausbildung wie bei den Landesbanken den Vorstand übernahmen.

Vendburimet e naftës i jepen kompanisë që ka borxhe ndaj shtetit shqiptar

June 7, 2018 21:59

Vendburimet e naftës i jepen kompanisë që ka borxhe ndaj shtetit shqiptar

Koncesioni i fituar nga TransOil Group për 3 vendburimet e naftës, Gorisht-Kocul, Cakran-Mollaj dhe Amonicë, ka një sërë shkeljesh proceduriale, financiare por edhe konflikt interesi, krahas faktit që ka lidhje të errëta me rusët.

E përfaqësuar në Shqipëri me kompaninë Visoka Oil Corporation, TransOil Group rezulton të jetë debitore ndaj Albpetrol me rreth 7 mijë ton naftë, e barazvlefshme me 2.5 milion dollarë si dhe detyrime të prapambetura në vlerën e 700 mijë dollarëve.

TransOil group e ka krijuar këtë borxh nëpërmjet vendburimit të naftës në Visokë, në afërsi të Ballshit, të cilën e shfrytëzon që prej shkurtit 2012.

Ky borxh ndaj Albpetrol, automatikisht duhet ta skualifikonte këtë kompani, e jo më ta shpallte fituese.

Albpetroli i hoqi vendburimin e naftës shoqërisë Phoenix, atë të Amonicës, sepse krijoi një borxh prej 1500 ton naftë, e barazvlefshme me 100 mijë dollarë, pra 32 herë më pak se kompania TransOil Group e cila vijon të ketë vendburimin e Visokës, por mbi të gjitha ka përfituar edhe 3 vendburime të reja.

Kjo krijon një precedent të rrezikshëm në pasigurinë e marrëveshjeve hidrokarbure mes shoqërive të huaja dhe shtetit shqiptar.

Pak kohë më parë, ish drejtori i AKBN-së, vuri në dijeni Ministrin Gjiknuri për problemet që kompania TransOil Group po i sillte buxhetit të shtetit, nëpërmjet shfrytëzimit të vendburimit në Visokë.

Ndërsa në shkurt të 2018-s, AKBN i tërhoqi vëmendjen TransOil Group që të respektojë marrëveshjen për vendburimin e Visokës, ose në të kundërtën do t’i revokohej licenca.

Një tjetër kriter i shkelur nga kompania Transoil Group është pagesa ndaj Albpetrol për të blerë Paketën e të Dhënave, një kriter ky i vendosur përpara se të zhvillohej gara koncesionare.

Por, sipas një transaksioni bankar të siguruar nga “Të Paekspozuarit”, Transoil Group e ka kryer këtë pagesë në datë 4 prill 2018, pra, 5 ditë pasi ishte shpallur fitues. Me gjasë, fatura është futur brenda në dosje nga zyrtarë të Albpetrol, pasi në datë 30 mars 2018, Transoil Group i kishe dorëzuar të gjitha dokumentet, përveç pagesës.

s.a/dita
UN Bericht über das Drogenland Albanien: UNODOC Bericht

Tirana: Drehscheibe für Kriminelle, Terroristen und neue Identitäten

Britische Journalisten: Wie in Tirana italienischen gefälschten Pass für 1000 Euro gekauft

Journalisten Daily Mail „reiste nach Albanien die Fälschung von EU – Pässen zu untersuchen. „Es nur drei Tage , indem sie Ordnung nimmt ein gefälschtes Dokument in Tirana zu bekommen“, sagte in dieser Zeitung zu schreiben.

Forged EU identity cards used to enter the UK illegally can be made to order in just three days, a Mail investigation has found.Criminal gangs in Tirana, Albania are selling counterfeit identity documents 

For
£800, this paper bought a counterfeit Italian ID document from an
Albanian forger that could be accepted in place of a passport at British
border control.
For another £250 we got an Italian state health card which also allows immigrants access to some NHS services.
Criminal gangs in Tirana, Albania, file photograph, are supplying illegal migrants with bogus travel documents and health insurance cards which can be used to secure NHS services

Criminal gangs in Tirana,
Albania, file photograph, are supplying illegal migrants with bogus travel documents and health insurance cards which can be used to secure
NHS services
The Mail investigation comes amid growing concern about the proliferation of fake European IDs, which have been used by jihadis, rapists, thieves and
benefit fraudsters.
Albanian Fatmira Tafa was jailed for 14 months in April for using a fake Greek ID to get a
kidney transplant that cost the NHS more than £72,000.
And Islamic State terrorists behind the Paris and Brussels atrocities also used ‘top quality’ counterfeit EU ID cards to travel freely around the
continent planning their carnage. Najim Laachraoui, one of the March 2016 Brussels Airport suicide bombers who killed 32 people, had an ID
card produced by a Belgium counterfeit documents factory. He was also involved in making explosives for the suicide vests worn by fellow
jihadis in the November 2015 attacks in Paris which killed 130 people.
The EU border agency Frontex said more than 7,000 people were detected trying to enter the bloc using fraudulent documents in 2016 – with most
found trying to get into the UK. Albanian and Ukrainian nationals using fake Italian and Greek ID cards are the main offenders caught at UK
borders.
‘Smugglers frequently provide migrants with fraudulent travel and identity documents as a part of
their “services”,’ Frontex said last year in its annual report.
‘Both the quantity and the quality of the fraudulent documents circulating in the EU have improved over recent years. The sustained demand has
prompted counterfeiters to increase their output and has also prompted the creation of new print shops.’
Europol, the European police agency, has warned that document fraud is one of the most common criminal activities linked to the migration crisis.
In the Albanian capital Tirana, our reporter made contact with a forger via an intermediary, and within 72 hours were able to obtain a fake
Italian ID card. We supplied a picture, but the name alongside the photo was a real Italian woman. Her place of birth was given as Monza, near
Milan, with details believed to have been plundered from the Italian citizens’ register.
We were also offered an Italian health card called the Tessera Sanitaria in the same name with a 16-digit ID number that allows the user to open a bank
account and get state-subsidised medical treatment once inside Italy, and some access to the NHS if presented in the UK. Thousands of
Albanians have used counterfeit documents to get into the UK in recent years, the country’s police chief has said. A police source said: ‘The
documents are tried and tested. People who get through get in touch with friends and relatives and tell them about it, so new clients can be
confident they will work when they buy them. That is why the business works.’
Currently anyone can enter the UK with either a passport or an ID card issued by all countries within the European Economic Area – which includes all EU countries plus
Iceland, Liechtenstein and Norway.
In the 2017 report, Frontex warned: ‘The provision of fraudulent documents will continue to represent a serious threat to the security of the EU.’
Tory MP Tim Loughton, a member of the Commons home affairs select committee, said airport staff had warned him the use of forged passports
and IDs had doubled in recent years. ‘It’s a growing problem and the fakes are getting increasingly sophisticated,’ he said.
Immigration minister Caroline Nokes said: ‘We have teams of expert forgery officers across the UK to prevent the holders of fraudulent documents from
entering the country. Between 2010 and March 2018, we denied entry to over 144,000 people.’  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5889915/Forged-EU-identity-cards-used-enter-UK-illegally-order-just-THREE-DAYS.html?ITO=1490http://www.dailymail.co.uk/news/article-5889915/Forged-EU-identity-cards-used-enter-UK-illegally-order-just-THREE-DAYS.html?ITO=1490

Ilir Meta, Ilir Doci, Steinmeier und Alban Mollaymeri Kernstück einen Geldwäsche Ringes aus Drogengeschäften

Als Importeur angemeldet für die Fahrzeuge, dem Autotransport ist der Ilir Meta Partner: Alban Mollaymeri: 3,5 Millionen € versteckt in den Fahrzeugen auf einem PK“ Transporter und Profi Kriminelle Transporteure, aber der Importeur ist erneut ein Ilir Meta Freund. In Deutschland, kontrolliert man nicht nur die Bordelle, den Kinder und Frauen Handel, sondern auch das Kokain Geschäft in Tradition.

Steinmeier weiß ganz ganz genau, das er mit Vorsatz Verbrecher promotet, der ja 2015 erneut verhaftet werden sollte, was schon 2001 geplant war.

 

unnamed

Die Ehefrau von Ilir Meta, hat in Tradition alle Handy Nummern der übelsten Albanischen Verbrecher Kartelle, welche von der SPD hofiert werden.

Reise Spesen für Geistig Minderbemittelte

Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier hält eine Tischrede beim Mittagessen mit dem Präsidenten der Republik Albanien im Schinkelsaal von Schloss Bellevue

Begrüßung des Präsidenten der Republik Albanien, Ilir Meta, mit militärischen Ehren durch den Bundespräsidenten

Peinlich wenn die Fakten zeigen aus 2001, 2002 das schon damals die Skrapari Bande jede Justiz in Albanien verhinderte, wie Internationale Reports u.a. vom IWPR, oder Transparency International Corruption Report 2001 aufzeigten. Zitat: +++Albanian politicians have signalled a rare willingness to unite in the name of national interest. ***„Justiz unerwünscht, wurde damals schon bei Ilir Meta Regierungs festgestellt. Die Grundstücks Mafia war damals schon gut bekannt.
DW: Artikel, der damals bis heute Alles sagt.

„Kultur der Straflosigkeit“ in Albanien

Ein Enthüllungsvideo war vor einem Jahr Anlass für die Demonstrationen gegen Korruption in Albanien. Vier Menschen starben. Der damalige Vizepremierminister, der auf dem Video zu sehen war, wurde jetzt freigesprochen.
Albanien KorruptionsschildDie Bürger Albaniens haben genug von der Korruption

In Albanien ist am Montag einer der spektakulärsten Korruptionsprozesse der vergangenen Jahre mit einem Freispruch zu Ende gegangen. Angeklagt war der Politiker Ilir Meta….
(gekaufte IT Gutachter, erhielten Staatsposten, widersprachen einem technischen FBI Gutachten, ein gekaufter Richter akzeptierte das und schon war Ilir Meta, erneut ohne Vorstrafen, organisiert von Spartak Braho, dem „Paten von Durres“)
http://www.dw.com/de/kultur-der-straflosigkeit-in-albanien/a-6700468

 

Der Mafia Staatsanwalt: Sokol Nishani soll die Kosovo Geldwäsche mit Auto Importen ermitteln

Steinmeier der Pate, auch dieses Verbrechers seit sehr langer Zeit, wobei Ilir Meta als Frankenstein der Albanischen Politik gilt. Die Ehefrau Monika Kr. war natürlich auf einem Kurs im Georg C. Marshall Centrum in Garmisch-Partenkirchen, wo man Verbrecher ausbildt und Ilir Meta und Edmond Haxhinasto sind direkt promotet worden als einfach Dolmetscher über den NATO Fund: Fund of Peace.

Die grossen Verbrecher Europas: Steinmeier und Ilir Meta, erneut im September 2017, wo die Festnahme von Ilir Meta, durch den Generalstaatsanwalt Rakipi, in 2001, 2015 durch Adriatik Llalla, durch die korrupten Internationalen verhindert wurde.

Ilir Doci ein Autohändler in Deutschland, der nie in Haft kam schon im Visa Skandal, hat ebenso mit dem dubiosen Geldtransport, mit Autos zutun. MIt Geldwäsche und mit Bochum als Verteiler auch rund um Import von Granit Steinen, voll gepackt mit Drogen.

Ilir Doci: schwer belastet im Visa Skandal! Wäscht Geld u.a. gibt Darlehen an verurteilte Betrügerinnen rund um den angeblichen Aufbau von Dental Kliniken, wie gerichtlich bekannt ist.

https://i0.wp.com/pamfleti.net/wp-content/uploads/2018/06/meta-mollaymeri.jpg

http://pamfleti.net/vellait-prokuror-te-ish-presidentit-nishani-i-hiqet-dosja-e-3-4-milione-euro-te-gjetur-ne-makinat-toyota-yaris-opozita-e-shqetesuar-basha-i-qendron-dekonspirimit/

Alles in einer Hand, die übelsten Verbrecher Banden der Albaner und Ilir Meta

Mittwoch, 18. Mai 2016

Gehört Alles zu einem grossen Kokain Kartell des Elvis Vlad

Mafia Drug Syndikat des PM Edi Rama, Ilir Meta in Albania: Opposition Accuses Interior Minister of Protecting “Balkan Escobar”

Klement Balili, Verbrecher Boss, war bis vor wenigen Tagen, Chef für Transporte im Transport Ministerium für Süd Albanien.

Edi Rama hat eine Langzeit Drogen Boss Karriere, was immer übersehen wird, obwohl höchste EU Polizei Leiter, darüber schon vor 10-15 Jahren berichteten. Ilir Meta der Frankenstein der Albanischen Politik macht überall mit, seine Super Skandale sind unendlich. Der Minister Arben Ahmeti, ist schon für Erpressung und unendlich Auslands Flüge bekannt, für seine Geldwäsche Geschäft: Besonders witzig, wenn er bei der Eröffnung des Mafia Hotels sagt: „Super Seriös“ obwohl Klement Balili, schon in 2006 in einer grossen Polizei Aktion verhaftet wurde, als Drogen Baron. Man löschte schnell alle Daten im Polizei Computer TIMS; auch die Ein- und Ausreise Daten der jüngsten Zeit, nach Montenegro, Kosovo usw.., was eine erneute aktive Teilhaberschaft, als Schutzherr der Verbrecher Clans von dem Innenminister Samir Tahiri und seiner eigenen Familien als Polizei Chefs in Süd Albanien dokumentiert.

siehe CIA Fact Buch von 2000 bis September 2005!
powerful organized crime networks with links to high government officials, and disruptive political opponents
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/al.html

Edi Rama verschwindet auch schnell aus dem Lande, zu einer Hochzeit der Familie Recep Erdogan und im Albanischen Wunderland ist die Akte: des „Pablo Escobar des Balkans“: Klement Balili, vollkommen leer und gelöscht im Polizei System TIMS! Seine jüngsten Reisen nach Montenegro, in den Kosovo sind nicht gespeichert, noch seine Verhaftung etc. aus 2006. Man ist ja NATO Land!


Gangster Syndikat Treffen in Rhodos 2015: Drogen Baron Klement Balili, Premier Minister Edi Rama und andere Gangster

Abwässer direkt ins Meer, über die illegal aufgeschüttete Mole, mit Abwasser Rohren, was alle Regierungs Erklärung im Nonsens Bereich dokumentiert. Hier wartet man auf Millionen der korrupten Weltbank, EU Botschaft, EBRD, welche Abwasser System finanziert, die man dann zu 50 % stiehlt.
Anzeige des Bürgermeister von Sarande: Stefan Cipa am 5.März 2014, das Balla Ballili, dieser ganze Bau vollkommen illegal und ohne Dokumente und Genehmigungen ist.

Klare Anzeige, das illegal dort Material ins Meer gekippt wird, gebaut wird das Hotel „Santa Quaranta“ und in Folge verhinderte Edi Rama, die erneute Kandidatur des Stefan Cipa als Bürgermeister in Sarande in 2015.

Politik, Regierung, Mafia Clans eine Einheit in Albanien


Albania: Opposition Accuses Interior Minister of Protecting “Balkan Escobar” 

Balili Drogen Clan, Minister Arben Ahmeti, Chief of the Skrapri Bande: Ilir Meta, Koko Kokodedhima Opening Party from the money laundering Drug Hotel Hotel „Santa Quaranta“ Sarande

Die Abzockerin und Betrügerin Anduena Stephan, trat mal als Expertin auf für Berlinwasser und Co. ein rein kriminelles und betrügerisches Enterprise, heute mit Steuergeldern gesponsert ist auch dieses Rattenest von unnützen Leute der Albaner Mafia. Die Ministerin Kumbaro, macht auch nur Klietelwirtschaft, betoniert im Taliban Stile, wie die Vorgänger Antike Stätten zu. Ber Foto Termin gibt es immer. Der Gangster Sokol Dervishi, ein Cousin war natürlich auch bei der Delegation dabei. Geschäftspartner einer korrupten Botschafterin, bei den vielen Betrugs Projekten der KfW, der Deutschen lange Jahre in Verantwortung mit unzähligen Bauschrott und Betrugsskandalen.

Eine Profi Betrügerin mit gefälschten Prof. Titel u.a. den sogar die New York Times schrieb darüber, das Uni in New York, niemals eine Lizenz für die Mafia Uni in Tirana gab. beigefügen Lebenslauf und in den folgenden Links:

Außerordentliche Professorin der New York Universit
y, Tirana, Albanien,www.unyt.edu.al

Andere berühmte gefälschte Diplome, von Mafia Unis u.a. für Renzi Bossi, der nie in Albanien war und sogar bei einer Fakultät studierte, die es ebenso nie gab. Ein Anti-Mafia Fall, in Italien ** In Albania, Can a U.S. Diploma Deliver? – The New York Times

Anduena Stephan, als Betrügerische Wasser Expertin unterwegs, obwohl keine Ausbildung vorlag

Der Mafia Botschafter Artur Kuko, was schon in 2001 Partner von Nard und Lefter Koka mit Appartmentbauten in Durres, finanziert aus Drogen Geschäften. Meta wurde begleitet vom albanischen Botschafter in Deutschland, Artur Kuko, Kulturministerin Mirela Kumbaro und der Honorarkonsulin Anduena Stephan.

Der Generalstaatsanwalt Adriatic Llalla, wo wollte 2015 Ilir Meta verhaften, dann machte man ihn schnell zum Präsidenten.


Die Landtagspräsidentin mit Präsident Meta, der albanischen Kulturministerin Mirela Kumbaro (l.) und Honorarkonsulin Anduena Stephan

Gemeinsam viele Skandal Betrugsgeschäft organisiert nicht nur mit Berlinwasser, Bundesdruckerei, oder mit Hochtief

Von Deutschen, im Sinne der Albaner Mafia promotete mit inkompetenden Spinnern, welche schlimmer wie die „Camorra“ und Co. sind und waren: der Berlinwasser Skandal damals schon, wo über 1 Milliarde € in dunklen Kanälen der Deutschen versickerten über das BMZ: Organisierte Betrugs Gruppe, welche immer wieder auftaucht: SPRINT – wissenschaftliche Politikberatung (GbR)

Foto der Bande, vor 15 Jahren, als Betrugs Maschine unterwegs, bis das BMZ, KfW Betrugs Geschäft in der Insolvenz der Elber Sh.P.K. der Tochter Firma endete.

Die Banden erhalten bis heute für ihren Unfug Regierungs und EU Gelder: Berlinwasser, die Sprint Consult, rund um Prof. Dr.Günter Kroës, dem Partner: Dr. Sebastian Elbe Lehrmeister des Betruges mit Berlinwasser, Wasser Beratung nur hatte man keinerlei Kompetenz. Identisch damals DAAD Ausbildung usw.. Durch Weltbank Berichte ist die totale Inkompetenz der Aufbau der Super Mafia, das Mafiöse Bundesdruckerei Geschäft, die Mafia Umtriebe von Rezzo Schlauch, damals schon gut dokumentiert. Statt in Haft:
Anduena Stephan in Tirana,

.