Robert Bosch , Agnes Bernhard: Peinlichkeiten der EU Abzock Mafia

Eine peinliche IRZ Leiterin und die sinnlose EURALIUS Betrugs Organisation macht in Brüssel Selbst Darstellung mit einer NGO Frau, die sich Justizministerin schimpft. Das gibt Millionen schwere Reise Spesen, wo das Resultat der Profi Kriminellen „CAMORRA“ Institution immer absolut Null ist. Warum ein abgehalfteter früherer OSCE Botschafter nun an einer solchen PR Show teilnimmt, erschliesst sich nicht.

„Die EU Justiz Missionen und IRZ-Stiftung: Peinlichkeiten der Inkompetenz und Organisierten Kriminalität“

Die EU Justiz Missionen und IRZ-Stiftung: Peinlichkeiten der Inkompetenz und Organisierten Kriminalität

Abteilung der „useful idiots“, wenn Etwas nicht funktionieren soll. Die Vorsitzende der NGO Idioten von Georg Soros darf sich auch produzieren, nennt sich nun Justizministerin in Albanien: Etilda Gjonaj (Erfahrung und Qualifikation absolut Null)

Obwohl kein Gesetz seit 1993 implementiert ist, Wild West in Albanien herrscht, lobt man sich selber. Es gibt nicht einmal Richter, oder Staatsanwälte, welche Gesetze kennen, oder gar ein Anklage vorbereiten können.

Albania’s judicial reform praised by Dutch experts in Hague as best in Balkan

23/05/2018 17:14
EU Verbrecher Bande in Tirana, der Inkompetenz
Profi Betrügerin aus Österreich die letzte Leiterin der Justiz Mission. Erfahrung Null: Dr. Agnes Bernhard

“Reforma në drejtësi”, Xhafaj: Pastrojmë sistemin. Ekspertët holandezë: Modeli më i mirë

Reforma në Drejtësisë, është përshkruar nga ekspertët holandezë si revolucionare dhe e guximshme”. Ekspertët e kanë quajtur Reformën në Drejtësi në Shqipëri, si një nga modelet më të mira për reformimin e sistemeve të drejtësisë në Ballkanin Perëndimor, por dhe vende të tjera.

Në një takim të organizuar në Hagë, nga ambasada shqiptare në Holandë në bashkëpunim me Qendrën për Bashkëpunimin Ligjor Ndërkombëtar (The Center for International Legal Cooperation (CILC) ishin të pranishëm ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj, dhe ajo e Drejtësisë, Etilda Gjonaj.

”Reformat në Shqipëri, kurrësesi nuk mund të konsiderohen kozmetike dhe përkundrazi mund të quhen si një përpjekje e guximshme dhe unike në llojin e saj”,-deklaroi Robert Bosch, ish-Ambasador i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri dhe moderatori i tryezës së diskutimeve.

Ministri i Brendshëm Xhafaj tha se ajo çka pritet nga kjo reformë është pastrimi i radhëve të sistemit nga gjyqtarë dhe prokurorë të korruptuar, të paaftë dhe të lidhur apo ndikuar në vendimmarrjen e tyre nga bota e krimit, krijimi i institucioneve të reja që sigurojnë më shumë pavarësi të sistemit, krijimi i mekanizmave që garantojnë balancë dhe kontroll efektiv të sistemit në luftë me koorporatizmin dhe korrupsionin.

Ministrja e Drejtësisë, gjatë fjalës së saj, u shpreh se “në Shqipëri sistemi i drejtësisë është rindërtuar nga themelet. Jo çdo njeri është dashamirës ndaj sistemit të ri për shkak se kanë shumë për të humbur. Rrjedhimisht, ndryshimet rrënjësore në sistemin ligjor shqiptar nuk lidhen vetëm me ligjet dhe rregullat, por edhe me zemrat dhe mendjen e njerëzve”.

Më tej, përpara auditorit, ministrja Gjonaj deklaroi se “jemi krenar që jemi asistuar nga një numër ekspertësh dhe akademikësh me experiencë, si edhe nga ekipi i CILC në ndryshime e mëdha që po ndërmarrim dhe të cilat qysh tani, kanë sjellë shumë zhvillime. Pa ndihmën e vendeve të tjera, qeveria dhe administrata publike do e kishte të vështirë të ndërmerrte reforma të një shkalle të tillë”.

Eric Vincken, zëvëndësdrejtor i CILC përgjegjës për drejtimin e ekipit të ekspertëve holandez tha se “reforma ligjore në Shqipëri është e një shkalle historike dhe e pashoq. Nuk është bërë kurrë më parë. Ka ndryshuar pothuajse çdo nen dhe kapitull të legjislacionit shqiptar. Gjithashtu, ne vlerësojmë miratimin në parim të marrëveshjes së Eurojust nga Shqipëria si dhe nëpërmjet pjesëmarrjes së Shqipërisë në platformat e tjera ndërkombëtare ajo është shndërruar në një anëtare me të drejta të plota të ekosistemit ligjor global. Hapja e negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian do të nxisë më tej qeverinë për të vijuar me reformat rrënjësore në Shqipëri”.

Në takim foli edhe zonja Agnes Bernhard, drejtuesja e ekipit të Euralius, e cila ndau me të pranishmit rolin që ka luajtur EURALIUS në hartimin e reformës, si dhe në zbatimin e saj.

http://www.kohajone.com/2018/05/23/

Ein junger Mann: Mikel Kasaj konnte aus dem Vlore Gericht fliehen, wo er wegen Entführung zur lächerlichen Strafe von 3,5 Jahren verurteilt wurde. Die Sicherheits Maßßnahmen waren schwer kritisiert worden: Nichts geschah.

http://lapsi.al/2018/05/23/video-29-vjecari-arratiset-ne-menyre-spektakolare-nga-gjykata-e-vlores/

8 Gedanken zu „Robert Bosch , Agnes Bernhard: Peinlichkeiten der EU Abzock Mafia“

 1. Erpressung als System durch Agnes Bernhard, für sinnlose Foto Termine, wo die Albaner NGO Mafia des Justiz Ministeriums antanzen muss.

   

  Die erpressten Vermögen der Generalstaatsanwaltschaft sind schon eine Legende und der Motor des Verbrechens und der Umwelt Zerstörung.

   

  Was wird passieren, zum Beispiel mit einem Vermögen von Llallës, ob es eine logische Schlussfolgerung sein, dass sie nicht ehrlich gesagt, aber die Vorteile ihrer amtlichen Stellung zu nehmen? Was geschieht mit Immobilien Rovena Gashi, zahlreichen Wohnungen und Gewerberäumen, sofern nicht anders angegeben, dass diese Multiplex-Eigenschaft nicht die Frucht der Ehrlichkeit, sondern Erpressung?

  http://www.gazetadita.al/a-do-te-kete-post-vetting/

   

  merikaner, welche selbst das eigene Land nicht regieren können, ruinierten Albanien: vor allem der AAEF, Bechtel, Frank Wisner und die anderen Chaoten und Betrüger.

  Die Weltbank Gangster, feiern bis heute die grössen Desaster Betrügereien, die Ausführungen der eigenen Experten, mit der beauftragten Firma: Technimont, der Italienischen Mafia, als Erfolg, obwohl die schwersten Planungs Fehler, der Italienischen Firma, einer neuen Betrugs Consult aus Deutschland, welche nur noch auf dem Papier steht, für diesen Betrug durch unerfahrene Ingenieure die Verantwortung haben.

  Das Betrugs Projekt der Weltbank dem TEC Gas Kraftwerk soll wieder belebt werden

  Das Deutsche Bank Projekt mit dem Wasser Kraftwerk in Kalivaci
  Man will im Betrugs Desaster Projekt des TEC Gas Kraft Werkes, (es müssen 62 Angestellte, Wach Personal bis heute bezahlt werden, seit 3 Jahren keinerlei Aktivitäten) wo Deutsche Ingenieur Consults

  Combined Cycle Power Plant Vlora (100 MW)
  extremste Fehler gemacht haben (rund um die Planung, Montage und Kühlung), will die Regierung ebenso eine Lösung finden.

  Unglaublich, man denkt man ist im Irrenhaus

  Albania – World Bank: 20 Years of Working Together

  The World Bank celebrated the 20th anniversary of its activity in Albania… Learn more >

  For more project information, please visit: http://web.worldbank.org/external/projects/main?pagePK=64283627&piPK=73230&theSitePK=40941&menuPK=228424&Projectid=P112242

  Die Regierung versucht die Weltbank Mafia Projekte mit der CEZ und dem TEC Gas Kraft Werk in Vlore zuregeln

  20 Jun 2016

  Engineering & Construction
  Projects

  Gas Turbine Combined Cycle (GTCC) Power Plant, Albania

  Contractor: Tecnimont

  Value: €115 million

  Capacity: 100 MW

  In 2007 Tecnimont has been awarded a contract for the construction of a GTCC power plant in Vlore, southern Albania. The Vlore project represents the first major attempt to diversify power generation in Albania in order to reduce the country’s energy shortage. It is also the first big infrastructure project in the power sector in Albania for 20 years.

  20.June 2016

  Dështimi i kushtueshëm i Termocentralit të financuar nga Banka Botërore në Vlorë
  Nga viti 2004 deri në vitin 2011, Korporata e Elektroenergjitke Shqiptare, KESH, harxhoi 130 milionë dollarë si pjesë e një projekti të financuar nga Banka Botërore për të ndërtuar një termocentral në bregdetin e Vlorës; i cili 5 vjet më vonë vazhdon të mos punojë për shkak të defekteve në projketimin dhe zbatim, ndërkohë që thith miliona të tjera në trajnime dhe konsulenca edhe pse shpresat për ta vënë në punë janë të vakta.

  Autor:Blerina Hoxha | BIRN |Tiranë


  Teromocentrali i Vlorës | Foto nga : KESH

  Në vitin 2002, Shqipëria u përball me krizën e parë të madhe elektroenergjetike. Si përgjigje ndaj krizës pesë kompani të njohura ndërkombëtare u punësuan nga një projekt i financuar nga një kredi e Bankës Botërore për Shqipërinë për të gjetur një zgjidhje. Zgjidhja që ato propozuan rezultoi në një projekt tjetër të Bankës Botërore, i cili pasi shpenzoi mbi 130 milionë dollarë ndërtoi një termocentral i cili sot rezulton zgjedhja më e gabuar e mundshme.

  Projekti i Bankës Botërore, i cili synonte t’i jepte fund krizës së vazhdueshme elektroenegjetike shqiptare, dështoi të japë rezultate duke lënë pas një faturë financiare të kripur dhe në rritje për taksapaguesit shqiptarë.
  Projekti që synonte të rriste prodhimin e energjisë elektrike nëpërmjet diversifikimit të burimeve të energjisë, ndërtoi një termocentral me cikël të kombinuar nafte dhe gazi, i cili ka kosto tepër të lartë prodhimi si dhe nuk është vënë dot të punë, pesë vite pasi ndërtimi mbaroi.

  Një seri gabimesh në projektim dhe në zbatim- për shkak punës jo cilësore të kompanisë ndërtuese që u përzgjodh me procedurat e Bankës Botërore – sollën një numër problemesh teknike të cilat e kanë mbajtur termocentralin jashtë pune që nga përfundimi i ndërtimit pesë vjet më parë dhe parashikohet se nuk ka mundësi për t’u vënë në punë së paku për edhe pesë vjet të tjera – ndërkohë që taksapaguesit shqiptarë paguajnë kredinë.

  Dokumentet e Bankës Botërore të siguruara nga BIRN tregojnë që TEC i Vlorës ka qenë vetëm një nga projektet energjetike të dështuara të institucionit financiar ndërkombëtar në Shqipëri.

  Në total nga viti 1995 e deri sot Banka Botërore ka investuar mbi 1.8 miliardë dollarë në në këtë sektor dhe një pjesë e konsiderueshme e projekteve të saj janë shpallur të dështuar nga vetë vlerësimet e Bankës.

  E pyetur nga BIRN, Banka Botërore ia faturoi përgjegjësinë e dështimit të projektit të TEC-it të Vlorës Korporatës Elektroenergjetike Shqiptare, KESH.

  Ndërsa KESH tha se kishte akoma shpresa për ta rivënë në punë, pasi TEC-i do të rriste sigurinë e furnizimit me energji elektrike të vendit.

  “Përpjekjet e vazhdueshme të Koporatës Elektroenergjitike Shqiptare janë tregues i vullnetit për të rivënë në punë TEC-in e Vlorës,” tha KESH nëpërmjet një deklarate të shkruar.

  “Kjo do të ishte në funksion të shtimit të kapaciteteve gjeneruese, që do të rrisnin prodhimin e përgjithshëm vendas, duke ndikuar ndjeshëm në sigurinë e furnizimit me energji elektrike si edhe në sigurinë e sistemit elektroenergjetik shqiptar, pasi TEC Vlora është projektuar të shërbejë si një ‘backup energjetik’,” shtoi Korporata.

  Termocentrali që nuk punoi kurrë

  Fillimisht ideja për të ndërtuar një termocentral me naftë të importuar lindi në vitin 2002 nga një studim i kryer nga një konsorcium me pesë kompani të njohura ndërkombëtare, të cilat u punësuan nga një projekt i Bankës Botërore për të analizuar krizën elektroenergjetike shqiptare të asaj kohe si dhe për të propozuar zgjidhjet e mundshme.

  Në atë kohë, ekonomia e Shqipërisë po rritej me 6 deri të 7 për qind në vit, gjë që nënkuptonte se konsumi i energjisë elektrike mund të rritej me deri 6 për qind në vit për të arritur në 10.7 miliardë kWh në vitin 2015.
  Studimi i vitit 2002 u bë në një kohë kur Shqipëria po vuante një nga krizat më të rënda elektroenergjetike në histori, krizë e shkaktuar nga rënia e papritur e prodhimit në hidrocentrale dhe mungesës së linjave të transmetimit dhe kostove të larta të importit të energjisë elektrike.

  Vendi përballej me dy alternativa për zgjidhjen e krizës së energjisë elektrike: ndërtimin e lidhjeve të interkonjeksionit me vendet fqinje për të importuar rreth 30-40 për qind të energjisë së konsumuar çdo vit ose ndërtimin e kapaciteteve të reja gjeneruese.

  Projekti me titullin premtues “Ristrukturimi dhe Gjenerimi i Prodhimit të Energjisë” nisi përgatitjet në vitin 2003, bazuar në studimet e kryera nga një projekt i mëparshëm i Bankës Botërore, i cili qe mbyllur pa sukses.
  Fillimisht, projekti parashikonte ndërtimin e një termocentrali me fuqi të instaluar prej rreth 100 MË, i cili do të shërbente për të mbuluar një pjesë të deficitit të energjisë elektrike të vendit, do të stabilizonte rrjetin, do të rriste eficencën e prodhimit të energjisë në Kaskadën e Drinit dhe cilësinë e furnizimit me energji në zonën turistike të bregdetit të jugut si dhe do të sillte reduktimin e humbjeve në rrjet.

  Projekti vlerësohej fillimisht të kushtonte 113 milionë dollarë dhe parashikohej të përfundonte në vitin 2008. Në fakt, projekti kushtoi në total 130 milionë, u mbyll në vitin 2012 ndërsa termocentrali që ndërtoi rezultoi difektoz, me kosto tepër të lartë dhe praktikisht i papërdorshëm.

  Në fund, Banka Botërore e shpalli projektin në një vlerësim të vetin me rezultat “relativisht të pakënaqshëm”, ndërsa konsumatorët e energjisë elektrike aktualisht po paguajnë të 130 milionë dollarët e marrë hua për ndërtimin e termocentralit që nuk funksionon.

  Ndërkohë, KESH vijon të shpenzojë para për ta mbajtur termocentralin “në konservim” si dhe për të kryer studime shumëmilionëshe në mënyrë që te gjejë një zgjidhje se si do të mund të vihet në punë, ndonëse kostoja tepër e lartë e prodhimit të energjisë me naftë si dhe defekti i pazgjidhur e bëjnë të pamundur vënien e tij në punë.

  Ekspertët me të cilët foli BIRN, thanë se termocentrali i Vlorës u mendua si një zgjidhje emergjente për shkak se ndërtimi i një termocentrali të tillë mund të kryhej brenda një viti ndërsa ndërtimi i linjave të interkonjeksionit me vendet fqinje kërkonte shumë më tepër kohë.

  Në fakt, termocentrali kërkoi tetë vjet që të ndërtohej, përfshirë gjashtë vite procedura prokurimi të tejzgjatura, ndërsa linja e interkonjeksionit me Malin e Zi, e cila arriti ta çlirojë Shqipërinë nga kufizimet në import, u realizua pothuajse në të njëjtën kohë me termocentralin – gjithashtu pas vonesave të shumta.

  Termocentrali i Vlorës u ndërtua me dy blloqe me fuqi të instaluar prej 93 MW, dhe që parashikohej të prodhonte rreth 750 milionë kWh në vit. Kjo është një sasi e barabartë sa një e katërta e deficitit mesatar vjetor të Shqipërisë.
  Megjithatë, plani fillestar qe që pas vënies në punë të termocentralit aktual, ai të mund të zgjerohej duke shtuar dy blloqe të tjera dhe duke e rritur fuqinë e instaluar në 291 MW. Nëse do të realizohej, termocentrali do të qe në gjendje të prodhonte 2.2 miliardë kWh në vit, e barabartë me pothuajse të gjithë deficitin aktual të vendit. Por kostoja rezultoi e lartë përtej çdo parashikimi………………………………………..ktivë për t’u vënë në punë së paku edhe për shumë vite.

  “Në vitin 2012 kontraktori Tecnimonti-i, pasi dështoi në vënien në punë të impiantit të ftohjes së TEC Vlora, u tërhoq nga punimet duke e braktisur veprën,” tha KESH për BIRN.

  ………………………………………..

  http://www.reporter.al/deshtimi-i-kushtueshem-i-termocentralit-te-financuar-nga-banka-boterore-ne-vlore/

  13 Jahre Betrug Weltbank und EBRD Bank rund um die Hafen Ausbaggerung von Durres

  Die korrupte Weltbank – IFC, EBRD, KfW Mafia finanziert mit Österreichern (ENSO) ein Wasser Kraftwerk im Natur National Park

  Die Weltbank Mafia, welche mit ihren “Privatisierungs” Betrug die bürgerlichen Gesellschaften ruiniert.

  TECWeltbank
  Tourismus – Kultur
  Ein illegaler Mafia Bau bei „Uji i Ftoht“, im „Lungo Mare“ Projekt / Vlore wird abgerissen
  Juni 20, 2016 BuckZiesMutter 2 Kommentare

  In Mitten der Touristik Saison ist Nichts fertig.
  Grosse Aufregung bei den Dumm Kriminellen in Vlore, wo Ende 2013 schon Etliches in die Luft gesprengt wurde.

  Sprengung des illegalen Baues der Lulzim Basha Verbrecher Clans (Super Skandal rund um gefälschte Dokumente und der Notar Mafia).
  Man braucht Jahre für ein paar Abrisse, wo in Durres, Velepoje, Nichtds geschieht In Sarande baute sogar die Edi Rama, Ilir Meta Super Mafia mit Klement Balili, die nächsten illegalen Hotel Bauten in 2014.

  Viel Show, Nichts passiert, nur für Geld, man erpresst sogar Geld.

  NATO Land Albanien: „State Capture“ leere Abriss Versprechen in 2013, Edi Rama und kriminelle Minister machen was sie wollen

  Die Edi Rama Mafia wertet mit alten Methoden die ins Deaster führten, die eigenen illegalen Bauten auf.

  Direkt Edi Rama, mit seinen krmiinellen Geldwäsche Umtrieben in Tirana als Bürgermeister ist die jetztige Regierung, die Vorgänger Regierungen für das Deaster und den hohen Bussgeldern vom EU Menschenrechthof verantwortlich, weil man Alt-Eigentümern überall die Grundstücke bestahl. Edi Rama ist eine Art Comedy Show des Verbrechens, des Grundstücks Diebstahles und der illegalen Bebauung in Albanien zuletzt mit Ilir Meta und für den „Pablo Escobar“ des Balkans: Klement Balili.


  Minister of Finances: “Budget threatened by Strasbourg’s bill on properties”
  The Minister of Finances, Arben Ahmetaj, warned that the budget might face a huge bill from the Court of Strasbourg verdicts if there will be no final solution on the property ownership issue.

  Vangjush Dule wirft Edi Rama und Koka Kokedhima, „Genocid“ an Grundstücken an der Süd Küste Albanien zubetreiben
   

  “Santa Quaranta“ Ilir Meta, Arben Ahmeti, Klement Balili: Albanias Mafia und Koko Kokodhemi

  „Paplo Escopar“ des Balkans: Klement Balili, als Distrikt Vertreter, des LSI Mafia Partei des Ilir Meta

  Aktualitet
  20 Qershor 2016 – 11:26 | përditesuar në 12:48

  Vlorë, IKMT aksion te Uji i Ftohtë
  policia përplaset me banorët/Foto

  Të tjera rreth shkrimit
  VIDEO
  FOTO

  IKMT ka nisur këtë të hënë në kuadër të projektit të Lungomares nëj aksion për prishjen e objekteve te Uji i Ftohtë në Vlorë. Janë tre lokale buzë detit që janë parashikuar të prishen por ekspertët kanë hasur në kundërshtimin e banorëve dhe madje janë përplasur me to edhe fizikisht,

  Pronarët janë të pakënaqur me vlerën e shpronësimit dhe kundërshtojnë prishjen e objekteve. Ata janë lajmëruar vetëm tre ditë më parë parë për këtë aksion. Nga situata e tensionuar e krijuar dhe konflikti të dëmtuar kanë mbetur dy persona, ku një grua është goditur me gurë në kokë dhe një djalë i ri. Ata janë dërguar për të marrë shërbim mjekësor në spitalin e Vlorës.

  Banorët kanë qëlluar me gurë drejt policisë që ndodhej për të siguruar mbarvajtjen e aksionit dhe sipas burimeve disa prej tyre janë shoqëruar në komisariat.

  Gefällt mir

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s