Die Architekten Mafia in Albanien: Marco Casamonti, Winy Maas und Kollegen

Nicht funktionaler Bauschrott, eine Skandal Ufer Promenade in Vlore das „lungomare“ Projekt, wo nie das Wetter, Abwasser, Regen berüchtichtigt ist, nicht einmal die bezahlten und geplanten Bäume gepflanzt werden, haben die Innenstädte von Durres, Vlore, Tirana verwüstet, wo früher weiter Blumen Beete und Bäume standen. Auf dem Studenten Anfänger Niveau stehen geblieben, ohne Langlebigkeit, Wetter, Winter und Sommer Hitze stehen geblieben zu sein. Bauschrott ohne Beton Rüttler wie in Deutschland beim U-Bahn Bau in Köln usw..

Ein verurteilter Italienischer  Betrüger ist der Berater und Partner u.a. von Edi Rama und Vangjush Dako und das nicht als Einzelfall, Belgische Politiker und Partei Chefs, der Verona Bürgemeister finanzieren sich über solche Aufträge! Projekt Entwickler, sind Profi Betrüger im Balkan, wie die vielen insolventen Projekte zeigen, oder wie im Stile des Betrügers Bodo Hombach: auch Donau Brücken gebaut wurden. Die Hype Alpe Adria, unzählige Österreichische Mafia Projekt waren Luft Nummern. Der Holländische Architek Winy Maas, will noch mehr Schrottbauten mit illegalen Genehmigungen, Grundstücks Räubereien des Edi Rama in Albanien und an der Küste bauen.

Marco Casamonti,

baut das neue Fussball Stadium, baute in Albanien andere Projekte, inklusive Taliban artiger Zerstörungen von Antiken Stätten. Alles ausl. Archirekten sind Schein Figuren von Mafia Politikern in Albanien aus Belgien, Griechenland oder Italien und haben ebenso Vorstrafen. Das man Antike Stätten zubetonieren lässt wie Marco Casamonti ist Taliban Stile, undenkbar in Italien.

Marco Casamonti, der zuvor in Italien wegen Korruption verurteilt wurde, hat in der Stadt Florenz ein Objekt gebaut.

Bildergebnis für innenministerium flamur noka abhören

Casamonti Architekt hat Segel (Veliere) Platz in Durres entworfen, das Stadion „National Arena“, die bankrott Turm „4EverGreen Tower“ Gesicht der orthodoxen Kathedrale in Tirana und 24 geschossigen Garten Gebäude Turm entlang Kavaja Street, der Ort der ehemaligen Museum of Science Natur, nahe der Kreuzigung vom 21. Dezember.

Die Amerikaner mahnen erneut Rechtssstaatlichkeit an, wo die Deutschen und die EU nur Kriminelle finanzieren, Drogen Bosse und ihre 30.000 illegalen Bauten an der Kǘste. Der gesamte EU Apparat gehört in Haft, was diese korrupten Verbrecher Banden finanzieren.

Ein Italienisches Gericht 690, verurteilte den Kathastrophen Architekt an die UNI Genove 689.000 € Schadensersatz zuzahlen. Andere Betrugs Architekten aus Italien, bauten „Ersatz Rathäuser“ nach Erdbeben Kathastrophen, nur absolut Ilegal in Naturschutzgebieten, indem Dokumente schon in Italien gefälscht wurden.

 Die Staatsanwaltschaft in Italien, bezeichnet ihn als Betrüger, geht sogar in die Berufung.
0 min. më parë
Marco Casamonti dënohet për mosraportim të ardhurash nga Gjykata Financiare e Italisë
Marco Casamonti, arkitekti i stadiumin “Arena Kombëtare” dhe i Sheshit Veliera në Durrës,  është dënuar në Itali në nëntor 2017 për mashtrim financiar të qëllimshëm ndaj Universitetit të Gjenovës.Casamonti akuzohet për ushtrim të aktiviteti privat të paautorizuar nga Universitetit dhe mbi të gjitha në shkelje të ligjit. Sepse sipas ligjit italian, profesorët universitar nuk mund të zhvillojnë asnjë aktivitet profesional apo konsulence të jashtme pa dijeninë e Universitetit.Gjykata Financiare e Ligurias ka vendosur se Arkitekti Casamonti duhet t’i paguaj Universitetit të Gjenovës 689 mijë euro — vlerë e barazvlefshme me të ardhurat e përfituara nga viti 1999 deri në vitin 2006 të krijuara nga aktiviteti privat—si dëmshpërblim për dëmin financiar të shkaktuar.Në vitin 2014, Gjykata e Gjenovës e dënoi Casamontin me një gjobë prej 160 mijë eurosh për të njëjtën akuzë duke parashkruar periudhën nga viti 1999 deri në vitin 2006 dhe duke e dënuar atë për periudhën 2007 deri në 2013.Por prokuroria e apeloi vendimin sepse kërkonte 976 mijë euro dëmshpërblim dhe u shpreh se Casamonti ka kryer mashtrim të qëllimshëm, ndaj krimi në rastin e Casamontit nuk parashkrohet edhe pse veprimi i tij është kapur 11 vjet pasi ai ka kryer krimin.Gjykata e Apelit vendosi rishqyrtimin e dosjes në gjykatën e shkallës së parë dhe në nëntor të 2017 gjykata vendosi se Casamonti duhet t’i paguaj 690 mijë euro dëmshpërblim universitetit.Marco Casamonti, është dënuar edhe më parë në Itali për korrupsion, në ndërtimin e një objekti në qytetin e Firences.

Arkitekti Casamonti ka projektuar Sheshin Veliera në Durrës, stadiumin “Arena Kombëtare”, kullën e falimentuar “4EverGreen Tower” përballë Katedrales Ortodokse në Tiranë, si dhe kullën 24 katëshe Garden Building përgjatë Rrugës së Kavajës, në vendin ku ndodhej ish-Muzeu i Shkencave të Natyrës, pranë kryqëzimit të 21 Dhjetorit.

https://exit.al/2018/05/marco-casamonti-denohet-per-mosraportim-te-ardhurash-nga-gjykata-financiare-e-italise/

Hier dürfte es sich wie im Dumke Fall, nur um Familien interene Betrugsgeschichten handeln, wenn man Albanische Ehepartner nimmt. Die Albanische Ehefrau (wohl aus dem Kosovo, Mitglied der Kosovo Mafia) Stela Kalavace, betrog wohl ihren Ehemann einen bekannten Architekten in Oberhaching bei München. Eine im Juli 2016 ausgestelltes Eigentums Zertifikat war gefälscht, das Haus, Wohnung wurde inzwischen abgerissen und die Staatsanwaltschaft in Tirana, verweigerte Ermittlungen, was seit 2010 Staats Tradition entgültig ist. Im Moment werden in Albanien alle Eigentums Dokumente geprüft, wo Tausende von Hektar Land schon beschlagnahmt wurden, es viele Verhaftungen gibt, weil praktisch Alles in Albanien zusammen gefälscht ist.

Skandali/ Ja si e shembi Dallandyshe Bici shtëpinë e arkitektit gjerman në mes të Tiranës

 

Në mes të Tiranës më pak se 100 metra larg nga Gjykata e rrethit, Kryeinspektorja Dallandyshe Bici ka shembur një shtëpi në katin e fundit të një pallati edhe pse pronarët zotërojnë ccertifikatë pronësie. Skandali është denoncuar sot nga emisioni investigativ Ajsberg. Shtëpia ka qënë e një ccifti ku bashkshorti është një shtetas gjerman një arkitekt shumë i njohur në Mynih të Gjermanisë.

Helmut Kok është një arkitekt gjerman nga Mynihu i cili është i martuar me shqiptaren Stela Kalavace dhe ka vendosur të vijë të investojë në Shqipëri si një profesionist i fushës. Me siguri ai ka dëgjuar thirrjen e Kryeministrit Rama për thithjen e sa më shumë investimeve të huaja në Shqipëri.

 

Në emergjencë të plotë IKMT dhe inspektorët e saj zbarkuan në këtë pallat dhe rrafshuan të gjithë pronën e shtetasit gjerman Helmut Kok.

Historia kishte nisur rreth dy muaj më parë kur inspektorët e IKMT kishin shkuar në këtë shtëpi dhe kishin mbajtur një procesverbal për tejkalim punimesh dhe kishin vendosur një gjobë prej 5 milion lekësh të vjetra.

Helmut Kok dhe bashkshortja e tij zotëronin këtë shtëpi me certifikatë pronësie nëpërmjet kësaj kontrate shitblerjeje. Në muajin shtator ata I ishin drejtuar bashkisë së Tiranës për tu pajisur me leje për rikonstruksionin e brendshëm të banesës së tyre. Siç edhe deklarojnë ata vetë por që e tregon edhe ky dokument ata janë pajisur me lejen përkatëse dhe kanë vazhduar punimet Konform ligjeve në fuqi.

Në këto kushte IKMT në shkelje të plotë të ligjit shkoi dhe inspektoi punimet në këtë godinë. Sipas ligjit organik që vepron IKMT këtë kompentencë Brenda vijës së verdhë e ka vetëm inspektoriati vendor I bashkisë së Tiranës. Ndërkaq ky Inspektoriat I bashkisë së Tiranës e ka kryer inspektimin e vet dhe e ka gjetur lejen dhe volumin e punimeve në përputhje të plotë me njëra tjetrën.

Inspektorët e IKMT kanë mbajtur një procesverbal për tejkalim punimesh dhe njëkohësisht e kanë gjobitur subjektin, pra shtetasin gjerman Helmut Kok dhe bashkshorten e tij me 5 milion lekë të vjetra. Bashkshortët I janë drejtuar gjykatës për të dyja këto pretendime të IKMT. Pas disa seancash gjyqësore dhe një ekspertize të kërkuar nga gjykata, trupi gjykues kishte paralajmëruar shpalljen e vendimit në datën 4 dhjetor 2017.

Por vetëm 5 ditë më parë në një fundjavë ku Shqipëria fuste uj gjithandej, IKMT së bashku me policinë e shtetit shkuan dhe hynë forcërisht në një banesë private duke shkelur çdo ligj, normë juridike dhe kushtetutën e vendit.

Pra Policia e shtetit ka patur të depozituar edhe lejen e restaurimit si edhe deklarimin verbal nëpërmjet telefonit të zonjës Stela Kalavace se në shtëpi nuk ndodhej askush, dhe smund të mësynin në një pronë private.

 

 

 

Ata i bënë një kallzim penal IKMT dhe policisë së shtetit që hyri forcërisht në banesën e tyre. Por prokurori i çështje Endri Bimi e mbylli çështjen duke mos gjetur asnjë elementë të veprës penale. Në këto kushte ata ju drejtuan Gjykatës e cila i ka lënë një sërë detyrash prokurorit për të hetuar. Gjykata e gjeti të pamjaftueshëm arsyetimin e prokurorit Endri Bimi se kjo është një çështje administrative dhe jo penale. Nuk kuptohet se përse nuk quhet çështje penale kur një zyrtar në mënyrë arbitrare vendos të shemb banesën e qytetarëve edhe pse ata posedojnë një çertifikatë pronësie për këtë banesë. Gjithashtu si mund të justifikohet veprimi i Policisë së shtetit për të shqyer derën dhe për të hyrë forcërisht në një banesë private jo në kushtet e flagrancës dhe pa një vendim gjykate në dorë. Kjo çështje i mbetet gjykatës për të matur më tej ligjshmërinë e akteve të institucioneve shtetërore. Ne mund të themi se në mënyrë banditeske dhe antiligjore, IKMT dhe policia e shtetit shqyn derën dhe hynë brenda për të sharruar gjithçka, ata nuk mbajtën asnjë procesverbal që ta dorëzonin në moment, dhe nuk lejuan as avokatin e familjes të ishte I pranishëm në këtë aksion antiligjor.

 

Çifti Kok dhe Kalavace kishin ardhur në Shqipëri përveçse si posedues të kësaj prone edhe për të investuar biznesin e tyre. Tanimë ata duken të penduar dhe shumë të zgënjyer për veprimin e tyre. Duket se ata I kanë besuar thirrjejes së Kryeministrit Rama për të investuar në Shqipëri.

E zhgënjyer dhe e fyer në dinjitetin e saj si shqiptare zonja Kalavace tregon se cfarë ndien ajo pas kësaj eksperience në Shqipëri. AJo shprehet se tashmë i vjne turp që është shqiptare dhe nuk ka më ndërmend tu flas për Shqipërinë miqve të saj perëndimor.

http://boldnews.al/2018/05/14/skandali-ja-si-e-shembi-dallandyshe-bici-shtepine-e-arkitektit-gjerman-ne-mes-te-tiranes/

x

Arkitekti Winy Maas: Kam 12 vjet që punoj me Ramën, do të ndërtoj kulla të reja

1 min. më parë
Arkitekti Winy Maas: Kam 12 vjet që punoj me Ramën, do të ndërtoj kulla të reja Arkitekti Winy Maas
Arkitekti Winy Maas, i studios MVRDV, i njohur në Shqipëri si një prej arkitektëve të rrethit të ngushtë të Kryeministrit Edi Rama, ka dhënë një intervistë për revistën e arkitekturës Designboom (revista e parë online për arkitekturën), ku ka folur për ndërtime të tjera që pritet të bëhen në Tiranë e në bregdet, si dhe projektin e Piramidës.

8 Gedanken zu „Die Architekten Mafia in Albanien: Marco Casamonti, Winy Maas und Kollegen“

 1. Einmalig in der Welt der Super Chaoten, Idioten welche in Tirana regieren und in ihrer Dummheit Alles besser wissen. Die Stadte Architektur der Italiener hat man mit dummen Architekten zerstört, welche eine natürliche Luft Zirkulation vorsahen und die damaligen Parks im Stadtzentrum betoniert man noch immer. Deutschland betoniert auch Alles zu, mit Gewerbeparks, Immobilien Spekulationen, Strassen ohne Ende und schwafelt dann von Klima Kathastrophe, wenn man für Palmöl Millionen Hektar Waldrodung finanziert

   

  Ventilatoren bei Bushaltestellen, kaum zu glauben

   

  Smart Tirana, bus stops get fresh air to fight heat wave
  08/08/2018 20:52

  The latest innovation is being applied in Tirana bus stations to fight high temperatures soaring up to 40C degrees. Some powerful ventilators have been installed along bus stops in the capital as a solution to the heat.

  A smart idea that reflects directly on people’s everyday life, especially those who are using busses regularly and are waiting for them. Ventilators that are continuously working have been installed first in the center main bus stations but the project will be extended in the entire city.

  Citizens appreciate the initiative which helps them face the great heat of these august days.

  Top Channel
  http://top-channel.tv/english/smart-tirana-bus-stops-get-fresh-air-to-fight-heat-wave/

  Alles EU finanziert, diese Verbrecher Modelle und von den Deutschen, sowie der Weltbank und der Amerikaner! Rauch der extrem hochgiftig ist, als Wirtschaftsmodell etlicher Regierungen und Ganster Syndikate. Tirana hat die höchste Umweltbelastung einer Grosstadt in Europa schon vor 10 Jahren. Mit den gestohlenen EU Geldern vor allem wird trotzdem in zweifelhafte Beton Projekte investiert, obwohl die Bevölkerung abnimmt. die mit Abstand dreckisten und verseuchtesten Strände in Europa hat Albanien, dort ebenso die Wälder abgeholzt, 70 % der Küsten Grundstücke sind besetzt und gesohlen.

   
  „Reja“ toksike mbulon Durrësin (VIDEO)

  Postuar: 06/08/2018 – 19:59

  Kjo që shihni në pamjet filmike që mbërritën në redaksinë e DurrësLajm pak më parë nuk është mjergull që ka mbuluar lagje të tëra të Durrësit, por retë e tymit që ngrihet nga fusha e depozitimit të mbetjeve në Porto-Romano. Nga larg, duket në horizont reja e zezë që ngrihet drejt qiellit.

  Reja e kuqe e tymit ka mbuluar gjithçka, ndërkohë që banorët e lagjes nr.14, nga ku janë xhiruar sekuencat filmike mezi mbushen me frymë, ndërsa ajri rëndohet edhe më tepër nga temperaturat e larta dhe prezenca e lagështirës.

  Pavarësisht ankesave të panumërta të banorëve të Durrësit, që thithin çdo ditë ajrin e ndotur, qindra kronika televizive dhe shkrimeve në gazeta e portale, denoncimit nga ana e shumë përfaqësuesve të opozitës dhe pranimit të situatës mjaft kritike nga ana e pushtetit vendor, gjendja në Porto – Romano rëndohet edhe më tepër.

  Në mbledhjen e fundit të Këshillit Bashkiak të Durrësit u shpall gjendja e emergjencës mjedisore për fushën e grumbullimit të mbetjeve, por që nga ajo ditë asgjë s’ka ndryshuar.

  Qytetarët e Durrësit do të vazhdojnë të thithin pluhurin toksik që çlirohet nga djegia e mbeturinave në qiell të hapur.

  /portali DurresLajm/

  Televizioni gjerman ZDF i ka kushtuar një reportazh të gjatë problemit të ndotjes së ambientit dhe plehrave në Shqipëri.

  Lauter Kriminelle und Illegale an der Küste

  Durres Kanalisation 1,5 Meter unter dem Meeresspiegel, ohne Rohre ins Meer, was sofort durch Sand und Seegras verstopft wird. Kanalisation des Betruges im Bau im April 2018 Sarande, Ksmali 2017, geplatzte Abwasser Leitungen des neuen KfW Betrugs Projektes der Botschaft EU Umwelt Behörde: 39 % der Albanischen Strände sind verseucht [caption id=“attachment_511″ align=“alignn Europäische Umwelt Agentur: 37 % der Strände sind in Albanien, oft gefährlich verschmutzt

   

  Like

 2. Alles aus dem Ausland ist korrupt, peinlich vor allem die Architekten Mafia Winy Maas einer der übelsten Architekten, welche rutschige Steinplatten überall montierten, die Kanalisation funktionieren nirgendswo, Funktion eines Platzes Null, Beton statt Bäume, Sitzbänke, Schatten


  Albanian Architects vs. Foreign Architects
  Erion Veliaj has begun to contradict himself. In a tweet, a day after the much-trumpeted inauguration of the Kosova school, Veliaj congratulated the Tirana municipality architects for this project. He called the project a „small gem.“ He continued by saying that “the other 17 schools will be better built than Kosova. They will all have…

  Der Italienische Architekt: Stefano Boeri, erhält eine illegale Baugenehmigung, im Schnellverfahren, für einen unnötigen Beton Klotz im Stile der Edi Rama in Tradition

  Ein identischer angeblich moderner Beton Klotz, ging in die Insolvenz in Tirana, weil es auch immer Kredit Betrug ist.


  Nis ndërtimi i kullës së Boerit në zonën e ish-Bllokut
  Ditët e fundit në Tiranë kanë nisur punimet për ndërtimin e kullës ‚Bllok‘, projektuar nga arkitekti italian Stefano Boeri, në zonën më të lakmuar të qytetit, në zonën e ish-Bllokut. ‚Bllok‘ do të jetë një godinë multifunksionale, pra qendër tregtare, zyra dhe apartamente, që do të ndërtohet nga kompania Invest shpk. Sipas Qendrës Kombëtare të…

  Esoterik Wohin das Qi fließt


  Dirk Fellenberg/ DER SPIEGEL

  Lomi Lomi, Edelsteinheilkunde, Schröpfen – ungeniert bieten Volkshochschulen Kurse zu fragwürdigen, sogar gefährlichen Heilmethoden an. Dafür kommt auch der Steuerzahler auf. Von Veronika Hackenbroch und Marcel Pauly mehr.

  Like

 3. Noch ein unsinnger Bauschrott der italienischen Bau Mafia

  exit.al
  2013-2018 Exit | Explaining Albania

  Environment & Society

  Another Skyscraper in Central Tirana

  2 hrs ago

  A 12-floor multi-functional building will be built on the land between the Catholic Cathedral and the former Dajti Hotel, alongside the Lana river, one of the last remaining free spaces in the center of Tirana.

  The building, named MET Building Tirana, will house a shopping center, offices, and apartments.

  The project was planned by the Italian firm Mario Cucinella Architects and, according to the firm’s official website, planning began in 2014.

  The design of the new building has paid particular attention to outdoor homes and street furniture […] [The building will be equipped with] a series of green terraces and diaphragms designed to guarantee high-quality outdoor spaces for each accommodation.

  The project renditions, as well as the description provided by Mario Cucinella Architects seem to point to the city of Berat, also known as the “white city of 1000 windows,” as the inspiration for this project. The design further appears to be “inspired” by the other buildings built with Prime Minister Rama’s blessing: the window of the TID Tower, the curvature of Toptani Center, and the trees of Stefano Boeri’s “green” buildings.

  This will be the first project Mario Cucinella Architects brings to Albania. It remains to be seen who the investors for this building in the heart of Tirana will be.

  https://exit.al/en/2018/10/09/another-skyscraper-in-central-tirana/

  Like

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: